Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Пореден ден на протести в Пловдив в защита на д-р Димитров. Хората се събраха по обяд пред Второ районно управление.

Медици, обединени привърженици на "Ботев” и "Локомотив”, таксиметрови водачи и редови граждани скандираха "Свобода!” в подкрепа на д-р Иван Димитров. Недоволните протестираха и пред сградата на прокуратурата.

Лекарят беше арестуван, след като смъртоносно рани известния като Жоро Джевизов - Плъха.
Oще по темата
Пловдивският крадец влязъл с взлом в дома на Димитров посред нощ, докато жената и децата на доктора са спели.
Той се опитал да ги защити и така се е стигнало до смъртоносното раняване на Плъха.

Съпругата на арестувания д-р Димитров Жулиета Желязкова е благодарна, че мъжът ѝ е реагирал и защитил семейството си от набезите на крадците.

"Все още съм в шок от случилото се и гледам да страня от социалните мрежи. Децата нищо не знаят и вкъщи се гледат само детски. Искам да останат незасегнати от случващото се", уточни в "България сутрин" жената на арестувания лекар.

По думите ѝ се запознава с въпросната жертва Жоро Плъха от социалните мрежи и сайтовете.

"И друг път е имало влизане с взлом в дома ни, но досега никой не е задържан. Мъжът ми е изключително грижовен и любящ баща и съпруг. Отделя много време на децата и го подкрепям напълно", отбеляза в "България сутрин" Желязкова пред Bulgaria ON AIR.

Съпругата на доктора уточни, че не се е чувала с Димитров от деня на случката и не може да дава детайли, защото все още текат следствени действия.

Близкият приятел на д-р Димитров - Митко Митев, смята, че той е постъпил адекватно, за да защити семейството си.

"Днес ще се съберат много повече хора в защита на доктора. Докато тече следствието, той може да си иде вкъщи при децата. Нека цяла България го подкрепи", призова Митев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

95

Обикновен българин

преди 6 години

Младежите си тръгнали-сякаш-невидима ръка гие повела и не взели нищо от тази жена.Ето е нашата сила.С молитва на глас и Спасителя Ни от небето ще укроти всеки нападател срещу нас.С нож оня може да ме намушка със своя нож,ако извада нож.Да стрелям с пистолет ще го убия и ще ме съдат.Да си четем Библията-да кажем Псалми...

94

Обикновен българин

преди 6 години

Години наред гонеха Библията от училище-говореха,че нямало Господ и много от нас бяха отчаяни-питаха се-Кой мие защита в живота от нападател...Аз мислех,че да си борец,боксьор и прочие е най-добрата защита и да си купа нож...Ако,се биеме с ръце и нож с нападател не се знае-кой-кого...Четох за една християнка от САЩ,че е нападнали две момчета от улицата и и искали дамската чанта-тя им казала-искате ли да се помола на Исус-Господ за вас-те-да госпожо.Тя казала-Господи дай щастие на тези младежи.

93

Голям прос

преди 6 години

Свобода за доктора! Нямат работа разни плъхове, независимо дали са сиви, черни или бели, да влизат в дома му. Крайно време е да вземем голяма част от законите на американците. Когато цял живот си работил да изградиш нещо, защо трябва да се позволява на разнида го рушат.

fallback