95

Обикновен българин

преди 6 години

Младежите си тръгнали-сякаш-невидима ръка гие повела и не взели нищо от тази жена.Ето е нашата сила.С молитва на глас и Спасителя Ни от небето ще укроти всеки нападател срещу нас.С нож оня може да ме намушка със своя нож,ако извада нож.Да стрелям с пистолет ще го убия и ще ме съдат.Да си четем Библията-да кажем Псалми...

94

Обикновен българин

преди 6 години

Години наред гонеха Библията от училище-говореха,че нямало Господ и много от нас бяха отчаяни-питаха се-Кой мие защита в живота от нападател...Аз мислех,че да си борец,боксьор и прочие е най-добрата защита и да си купа нож...Ако,се биеме с ръце и нож с нападател не се знае-кой-кого...Четох за една християнка от САЩ,че е нападнали две момчета от улицата и и искали дамската чанта-тя им казала-искате ли да се помола на Исус-Господ за вас-те-да госпожо.Тя казала-Господи дай щастие на тези младежи.

93

Голям прос

преди 6 години

Свобода за доктора! Нямат работа разни плъхове, независимо дали са сиви, черни или бели, да влизат в дома му. Крайно време е да вземем голяма част от законите на американците. Когато цял живот си работил да изградиш нещо, защо трябва да се позволява на разнида го рушат.

92

Анонимен

преди 6 години

Е какво прави в двора тоя плъх. В тая България човек не трябва да си пази имуществото от плъхове. Венаги крадци са с права. А правата на бабите и дядовците по селата денонощно тероризирани, бити, изнасилвани, от разни плъхове кой пази.

91

Анонимен

преди 6 години

Плъха обичал да бие хората. Било нормално. Е вече няма да бие, краде, и граби. Свобода за доктора.

90

Анонимен

преди 6 години

Свобода за доктора. Защищавал е дама и семейството си.

89

Анонимен

преди 6 години

Иван тотев открадна много повече от плъха. 60 милиона за колодрума. Още милиони за зоопарка и още куп сделки ама не отивате пред луксозната му къща да протестирате нали? Смелчаци! Аз съм против всички крадци и *** и българи а точно българи крадат от нас на едро. Заради това овчедушие сме търпяли 500 години да ни мачкат

88

Анонимен

преди 6 години

По нова тв. даваха за същия плъх как обирал хората докато спят. Полицаят им казвал, добре че не сте се събудили, защото щяло да стане страшно.

87

Анонимен

преди 6 години

Има ли справедливост за д-р Димитров? Той защити семейството си! Вижте само заглавието. Това е фалшива новина подстрекаваща към насилие. Левият и десният фар на колата ли са му семейството?журналистическа прости....ка. този случай се използва за политически цели сега и патриоти ще довтасат. И какво като 2000 човека го подкрепят? Хитлер са го подкрепяли много повече хора но това не значи че е прав. Просто обществото ни е първобитно и расистко. Искате оръжие, вие правилата за движение не спазвате

86

СатаНАТО

преди 6 години

Я питайте Путин да ви каже редно ли е да убиваш с незаконен пистолет и след това да се укриваш. Как мислите, дали и той ще плещи простотии като вас? Питайте го, нали ви е наместо Господ.

85

Анонимен

преди 6 години

Разни писачи се опитват да оправдаят крадците. Сигурноо за тях е най нормално плъхове са си влизат на всякъде и да си ровят. ДВОРА, ГАРАЖА, КЪЩАТА, КОШАРАТА на село са часна собственост.

84

Анонимен

преди 6 години

Влязал на двора му. А какво прави на двора му този плъх. Няма разлика. Или плъховете по двора не са опасни вредители. Свобода за доктора.

83

Анонимен

преди 6 години

Да бе, чел съм я тая книга.Само че в БГ не е забранено да имаш оръжие - самият аз имам законно. И не е забранено да се самоотбраняваш.Просто в случая няма самоотбрана, а има незаконно оръжие, убийство и лъжесвидетелстване.Докторът-психопат си е взел 13-14 години по-млада кифла и се е помислил за Господ.

82

Анонимен

преди 6 години

Намерете и прочетете книгата на Александър Никонов "Здравствуй оружие. Презумпция здравого смысла". Прочетете я, независимо, че може и да сте русофоби! После вземете отношение по въпроса, трябва ли да се либерализира притежанието и използването на ЛНО. Не искам да внушавам никому нищо, нека всеки сам направи изводи за себе си. Може да измени кардинално отношението си към проблема!

81

ал.(4)

преди 6 години

поправка

80

ал.(3)

преди 6 години

ал. (3) защо да не важи на улицата?

79

Наказателният кодекс

преди 6 години

Ясно и точно е казано в чл. 12 от Наказателният кодекс (3) (Изм. - ДВ, бр. 62 от 1997 г., изм. - ДВ, бр. 75 от 2006 г., в сила от 13.10.2006 г.) Няма превишаване пределите на неизбежната отбрана, ако нападението е извършено чрез проникване с насилие или с взлом в жилище.(4) (Предишна ал. 3 - ДВ, бр. 62 от 1997 г., изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г.) Деецът не се наказва, когато извърши деянието при превишаване пределите на неизбежната отбрана, ако това се дължи на уплаха

78

Armagedon

преди 6 години

Дори в САЩ,родината на демокрацията,към рецидивистите и към серийните и умишлените убийци са по милостиви,защото там законът се е смилил над тях.Така тези само сртещу присъда а по-рядко при самозащита си получават заслуженотоТам мосю Гилотен не съществува а се прилагат по-хуманни методи,като инжектиране с отровна инжекция.И изпълнението се показва по щатската телевизия за"отрезвяване"и само преценка на възможностите.Не че и там са го решили напълно проблема,ама е по-справедливо някак си и законо

77

Armagedon

преди 6 години

Ако мосю Гилотен беше "инсталиран"срещу Парламента,този и други подобни случаи, изобщо нямаше да съществуват, защото рецидивиста щеше да не в затвора а в небитието.Но когато законът е врата у поле и рецидивистите са с права на свободни граждани,резултата е този.Не"колта"ще ни реши проблемите а мосю Гилотен.Явно е,че обществото ни не е"узряло"за такава привилегия, да няма рецидивиста,меко казано,последна среща с мосю Гилотен.Но каквото в НС-то са надробили това ще сърбаме всички.Виновни няма.

76

Анонимен

преди 6 години

Ако това е поредния самозабравил се доФтор, трябва да бъде наказан!