Снимка: "Монитор"

Пловдивски лекар e задържан за убийството на Жоро Джевизов. Това е рентгенологът д-р Иван Димитров. Окръжна прокуратура-Пловдив повдигна обвинение на 48-годишния лекар Иван Димитров от град Пловдив за извършено на 2 март 2018 г. убийство на 40-годишния Жоро Джевизов, съобщиха от Окръжната прокуратура, цитирани от "Фокус".

Още по темата
Извършени са огледи на местопрестъплението, разпитани са множество свидетели, извършено е претърсване и изземване, назначени са тройна съдебно-медицинска, ДНК и химически експертизи, вкл. за наличие на барут и капсулен състав по взетите от обвиняемия обтривки, приобщени са записи от камери.

Димитров е неосъждан. Същият не притежава разрешително за оръжие.

Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, в рамките на които предстои да се преценят предпоставките за внасяне на искане до съда за вземане на мярка за неотклонение "Задържане под стража".

Припомняме, че 40-годишният Жоро Джевизов от Столипиново, по известен като Жоро Плъха, бе открит мъртъв върху капак на кола в Пловдив. След прегледани записи на охранителни камери, се допуска, че убитият преди това е опитал да открадне фар на кола. Има информация, че убийството е възможно да е извършено вследствие на опит за самозащита.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което пловдивският лекар е обвинен, е лишаване от свобода от десет до двадесет години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase