fallback

Общ преглед

От 2 януари 2018 г. Българската народна банка пуска в обращение сребърна възпоменателна монета с нанесено частично позлатяване на тема "Българско председателство на Съвета на Европейския съюз, 2018 г.", съобщава БНБ.

Тя ще се продава на касите на БНБ и "Дружество за касови услуги" в София, Бургас, Варна, Плевен, Пловдив на цена от 66 лева.

Също от 2 януари БНБ пуска в обращение и разменна монета с номинална стойност 2 лева на тема "Българско председателство на Съвета на Европейския съюз, 2018 г."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 6 години

До Анонименфилхармонията е инвестиционна монета. купуваш си парче злато или сребро в милионен тираж, което се емитира всяка година. на практика отсъства нумизматичната стойност - плащаш за маетриала и малка премия за минта и изработката. цената й впоследствие завосо пряко от цената на материала.монетата от статията не е инвестиционна, а възпоменателна монета с ограничен тираж и има нумизматична стойност. цената й няма как да е равна на стойността на метала.

13

Анонимен

преди 6 години

СКАПАНАТА МОНЕТА Я ПРОДАВАТ НАЙ-МАЛКО 5 ПЪТИ ПО-СКЪПО ОТ СТОЙНОСТТА И В СРЕБРО!!НЕ БЛАГОДАРЯ!

12

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен (10) На сайта на БНБ за възпоменателните монети има пълна информация включително и за теглото и от какъв метал са. В момента няма информация за новата възпоменателна монета но сигурно и това ще стане скоро. В новината става въпрос за две различни монети. Възпоменателна от злато и сребро с номинална стойност 10 лева с логото за Европредседателството. Другата е обикновената монета от 2 лева само с логото за Европредседателството вместо лика на Паисий Хилендарски и в тираж 500000 бр.

fallback