14

Анонимен

преди 6 години

До Анонименфилхармонията е инвестиционна монета. купуваш си парче злато или сребро в милионен тираж, което се емитира всяка година. на практика отсъства нумизматичната стойност - плащаш за маетриала и малка премия за минта и изработката. цената й впоследствие завосо пряко от цената на материала.монетата от статията не е инвестиционна, а възпоменателна монета с ограничен тираж и има нумизматична стойност. цената й няма как да е равна на стойността на метала.

13

Анонимен

преди 6 години

СКАПАНАТА МОНЕТА Я ПРОДАВАТ НАЙ-МАЛКО 5 ПЪТИ ПО-СКЪПО ОТ СТОЙНОСТТА И В СРЕБРО!!НЕ БЛАГОДАРЯ!

12

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен (10) На сайта на БНБ за възпоменателните монети има пълна информация включително и за теглото и от какъв метал са. В момента няма информация за новата възпоменателна монета но сигурно и това ще стане скоро. В новината става въпрос за две различни монети. Възпоменателна от злато и сребро с номинална стойност 10 лева с логото за Европредседателството. Другата е обикновената монета от 2 лева само с логото за Европредседателството вместо лика на Паисий Хилендарски и в тираж 500000 бр.

11

Анонимен

преди 6 години

До: номер 3Ма ти си бил много наивен да вярваш на такива "фейк нюз" за баби хвърлящи пачки със стотачки през балконите на "ало" измамници!?

10

Анонимен

преди 6 години

Защо не пише колко унции тежи монетата? Австрийска филхармония от 1 унция например в момента струва 43 лева. Тази защо е толкова? Да не говорим, че на снимката номиналът е 10 лева а тук пише - 2 лева. Не че това е най-важното де, но къде е истината?

9

Петърчо

преди 6 години

Логото ми харесва а също и дизайна на монетите. Само се чудя дали ще мога да се сдобия с монетата от два лева ако отида във БНБ? Още се сещам за лафа "Кога не приеха в ЕС и НАТО кога ги направихме на пеесе стинки" :D по повод на това че БНБ на времето пусна монети от 50 стотинки по случай влизането на България в ЕС и НАТО.

8

Анонимен

преди 6 години

Дизайнът с букви от две азбуки, оформени като шевица е ИДЕАЛЕН.Но името на автора едва ли ще се прочуе.

7

Анонимен

преди 6 години

просто не си ги купувайте, мрънкачи

6

Анонимен

преди 6 години

До АнонименНе се изчислява по курс, а си има друга калкулация.

5

от снимките

преди 6 години

за разлика от красивите монети досега тази подава трайни увреждания на земята заради нагло престъпни тежко терористични съоръжения продавани в милиарди екземпляри дневно.ЧАКА се решение за ЛИКВИДАЦИЯ НА ХОРАТА..е инфото от монетата

4

Анонимен

преди 6 години

Хааха поредния начин за обиране на народа по какъв курс ги изчислиха тия 66 лв някакви обяснения oт шарлатаните от БНБ ?

3

Hafen die Wahrheit

преди 6 години

Тез чюновници не се научиха, че онлайн търговията е най-добрият начин за търговия особено за малки по обем предмети! До 1,Хората няма какво да ядат...- за това ли хвърлят всеки ден торби с пари през терасите?

2

Анонимен

преди 6 години

важното че сме пръцидатели на европата

1

Зъбльо

преди 6 години

Хората няма какво да ядат, тия си пускат монетите!