Снимка: архив "Булфото"
fallback

Военните пилоти, които не се качиха на самолетите си тази седмица, бяха използвани политически. За държавна измяна обаче не може да се говори.

В това беше категоричен военният министър Красимир Каракачанов, който коментира напрежението във военната авиация през последните дни. Той обясни и че предпочита да има летци със собствено мнение, а не заспали плъхове, които чакат уволнение.

В началото на седмицата летци от авиобазата "Граф Игнатиево" масово не се качиха на самолетите под претекст, че не се чувстват психологически годни да летят. Военна полиция извърши проверка в базата и заключи, че не може да става дума за бунт. Затова и прокуратурата отказа да започне разследване на отказа.

Oще по темата
Тогава военният министър Красимир Каракачанов не скри, че подозира изкуствено създадена ситуация в авиобазата, а премиерът Бойко Борисов изрази надежда, че някой не подръчква пилотите. Вицепремиерът Валери Симеонов пък обвини пилотите, че са извършили държавна измяна и дори поиска уволнения.

"Че пилотите бяха използвани политически, е факт", каза днес Каракачанов пред "Нова телевизия". Той допълни, че още на следващия ден БСП са се опитали да се възползват от ситуацията.

Каракачанов обаче беше категоричен, че това не е национална измяна. "Тези млади летци са се възползвали от законното си право да не летят" каза той и допълни, че те са продължили да изпълняват задълженията си.

Военният министър защити позицията на пилотите. "Моето убеждение е, че когато нещо не ми харесва, трябва да го кажа. Аз предпочитам да имам летци със собствено мнение, а не заспали плъхове, които да чакат уволнение", каза той.

Каракачанов съобщи, че в следващите дни се очакват нови двигатели, а до две седмици ще пристигне групата, която да провери МиГ 29, с които имаме подписан меморандум.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

84

Кина

преди 6 години

Да, сега поне знаем, че нашите пилоти не участват в отровното пръскане от прелитащи самолети над българската земя, излитащи от чужди бази на наша територия Кога държавата ще изгони гадовете ?!

83

Анонимен

преди 6 години

ПРАСИМИР КАРАКАЧАНОВ СТАВА ВСЕ ПО-МОНУМЕНТАЛЕН.НОСИ ПОНЕ 60 КГ. СЛАНИНИ.АКО ОСТАНЕ БЕЗ РАБОТА, ДА ГО ВЗЕМАТ В ОБЩИНАТА ВМЕСТО ВАЛЯК.

82

"-"

преди 6 години

Измяна има дами и г-да !Измяната на псевдо - българския политически "елит" срещу БГ и българския народ отпреди 28 години когато Луканов подписа планът "Ран" , та до ден днешен!

fallback