Снимка: ГЕРБ

Бившият депутат Живко Мартинов проговори за скандала, по който е обвиняем, станал известен като "Суджукгейт".

Съжалявам, че всички се вързаха на тази въдица, заяви Живко Мартинов пред Нова тв.

"Човекът, който ме обвини, ми е длъжник. Той ми дължи неразплатени наеми. Този човек от години работи с юристи и вероятно те са подготвили този план", каза още Мартинов.

Още по темата

Мартинов обясни, че бизнесменът, отправил обвиненията срещу него му дължал пари за наеми за периода 2009-2012 г. Той установил, че бизнесмена продал трите фирми на хора в неравностойно положение и той няма как да си получи парите.

Обвиненията, които главният прокурор Сотир Цацаров разкри през юли са, че Живко Мартинов поискал от търговец на няколко пъти да му бъдат предоставени общо 4 тона суджук, като го е заставял за това под претекст, че е включен в списък с лица, които трябва да подпомагат политическата дейност и ако не го направи, ще понесе неблагоприятни последици. На 4 пъти той искал от търговеца да му бъде предаден по 1 тон суджук, на обща стойност 45 хиляди лева. Мартинов всеки път казвал, че стоката е предназначена лично за министър-председателя Бойко Борисов. Искани били още - около 60 кг телешка пъстърма, филе "Елена" и други.

Бившият депутат от ГЕРБ, който беше изключен от партията и местното ръководство, отхвърли обвиненията, че е искал 4 тона суджук уж от името на премиера Бойко Борисов.

"Няма как да притискам някого, който няма нищо", контрира Мартинов и изтъкна, че в Добрич няма фирма, която да произведе толкова голямо количество месо.

По повод над двадесетте свидетели по делото срещу него, той обясни, че това са хора, близки до бизнесмена и други, които са неудовлетворени, защото не успели да заемат публични позиции и да се реализират.

А отговорът на прокуратурата е, че не коментират защитните версии на обвиняемия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase