Лазар Лазаров. Снимка: Булфото, архив
fallback

Бившият шеф на агенцията "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров, който най-вероятно ще бъде обвинен за злоупотреби за над 50 млн. лева при строежа на лот 1 от магистрала "Марица", обяви пред bTV, че всичко е законно.

По думите му договарянето е станало с открита обществена поръчка, която спечелили "Пътища Пловдив", които предложили най-ниска цена.

Oще по темата
В писмо до медиите "Пътища Пловдив" обявиха, че са спечелили поръчката след всички законови процедури.

Сред собствениците на фирмата, спечелила 51 милиона лева, е бил и бизнесменът Георги Гергов. В писмо до медиите той заяви, че от 2014 г. няма нищо общо с "Пътища Пловдив”, а те печелят поръчката през юни 2015 г..

По-рано и бившият строителен министър Лиляна Павлова защити Лазаров, като посочи, че не разполага с данни да има нарушения и доколкото си спомня никъде няма подпис на Лазаров. Павлова увери, че специално за магистрала "Марица" освен основния договор е имало и открита обществена поръчка за възлагане на допълнителни дейности.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

u4en

преди 7 години

Странен е българският манталитет - 1 - во....ще открадна чрез далавера ! 2 - ро...за децата си го правя ! 3 -то....почти винаги печели жената...справка - на Ил.Павлов ...Кюлев...Илиев...Галев....

15

Програмата уточнена

преди 7 години

Зимата на Карибите лятото на Малдивите чат пат по Емирствата и тук-там из Африка че банките им били най-на завет така се трупа стаж за пенсия по разбиранията на Българските управленци

14

Анонимен

преди 7 години

Имайте още малко търпение, Баце да хване юздите здраво и да ги почне всички по "румънския модел". И тогава ще се събуждаме всеки ден и докат си пием кафето, прокуратурата на Пеевски заедно с медиите на Пеевски ще разследват мафията. А Баце, ония 50млн. и те ли са по румънския модел??

fallback