Снимка: БНТ
fallback

Ивелина Драгнева не успя да се пребори с коварно онкологично заболяване и си отиде от този свят. Историята й трогна цяла България, след като стана ясно, че за нея се грижи сама дъщеря й Стела. Двете разчитаха на нищожната пенсия, отпусната по болест на 42-годишната жена и детските на момичето. 17-годишната Стела беше принудена да учи по индивидуална програма, за да бъде непрекъснато до майка си, припомня БНТ.

"Здравейте, скъпи приятели, близки или непознати, които се включихте в кампанията в помощ на болната от рак Ивелина Драгнева и на нейната дъщеря Стела. Всички заедно направихме не малко, но понякога съдбата предприема други ходове, които не зависят от човешките ни желания.

Oще по темата

Ивелина Драгнева почина и пиша това по молба на Стела - благодарност към всички добри хора за огромната финансова и морална подкрепа в тяхната трудна битка. Обявяваме по молба на момичето кампанията за прекратена. Моля, нека да уважим скръбта на Стела и брат й", пише в съобщение, публикувано във варненски сайт.

В подкрепа на Ивелина се включиха много хора от различни краища на България, включително наши зрители, които веднага подадоха ръка след излъчения репортаж.

Стела и майка й живеят в сутерен под наем в центъра на Варна, който плащат роднини. Бащата ги е оставил много отдавна и двете живеят с мизерната пенсия на майката и детските на момичето. Стела учи в гимназията по текстил и моден дизайн във Варна, но вече по индивидуален план, за да бъде близо до майка си. Заради тежкото заболяване Ивелина е била инвалид първа група с 267 лв. пенсия.

Екипът на Dnes.bg изказва съболезнования към близките!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Анонимен

преди 7 години

скапана държава,СКАПАНА..оная вечер отивам до спешното,в коридора се опитах да спра и попитам един лекар,който си тръгваше явно,съвсем леко забави походка и ми каза-РАБОТНОТО МИ ВРЕМЕ СВЪРШИ..А ЧОВЕЩИНАТА ВИ КЪДЕ Е БЕ????БОЙ,БОЙ ВИ ТРЯБВА,ЗАСЛУЖАВАТЕ СИ ГО,АКО НЕ ВИ Е В ДУШАТА ЧОВЕЧНОСТА-МАХАЙТЕ СЕ,така и с това дете-ако са имали пари още в началото-друго да е било,други грижи,други болници,други лекарства..скапана държава...скапана..

31

Анонимен

преди 7 години

В България се води антисоциална политика! Пари няма... 25 години крадене и още продължава, а от къде? - от нас, данъкоплатците. Няма нужда да се коментират смешните пенсии, детски и социални ... източването на средства от "многодетни" майки от малцинствата и всевъзможните апсурдни опити със здравната, образователна и др. системи....Това не е единичен случай, за колко още житейски трагедии не знаем?Нека новата година донесе на всички здраве, защото то с пари не се купува......

30

Анонимен

преди 7 години

Рака е гадно нещо колкото и здравословно да живееш ако имунната ти система откаже само за миг и си заминал.

fallback