Снимка: архив, Олег Попов, Dnes.bg
fallback

Пътната полиция започва масови проверки в цялата страна за готовността на автомобилите за предстоящия зимен период. При нарушения ще бъдат налагани глоби.

Oще по темата

"Дали самият автомобил е технически изправен, дали фаровете работят, дали мигачите работят, дали чистачките са в изправност и, разбира се, гумите", обясни пред БНР старши инспектор Николай Крушарски от СДВР.

При констатирано нарушение санкцията започва от 20 и е до 150 лева. Има и възможност автомобилът да бъде спрян от движение.

Към момента няма задължение да сме със зимни гуми. Единственото изискване е височината на грайфера, който да бъде 1,6 милиметра.

Инспекторът прогнозира, че вероятно до края на годината заловените шофьори без книжки ще бъдат около 2000.

"Ежедневно колегите в София констатират поне по два-три случая такива -  лица сядат зад волана, без да притежават съответно свидетелство за правоуправление на МПС", каза Крушарски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 7 години

КАТ правят само статистика, те не се борят с това.

10

???

преди 7 години

Докато КАТ все така спи и не работи, нарушенията по пътищата ще са все така десетки милиони всеки ден, както е сега. Какво повече да коментирам?!

9

Анонимен

преди 7 години

А мобилен апарат за измерване на вредните емисии ще има ли? Има хора, които не са минали още ГТП. Поне да знаят дали да си взимат необходимите документи. Мека има проверки, но мвр пътво да си погледне своите автомобили, че не дава никакъв пример с каруците си.

fallback