Снимка: Twitter

Христо Стоичков изпрати отворено писмо до медиите, в което изразява позицията си относно снимките, на които позира с отстреляни от него животни. Фотосите бързо обиколиха социалните мрежи и успяха да разгневят много хора.

"Аз, Христо Стоичков, и моето семейство, в лицето на съпругата ми Мариaна и двете ми дъщери Христина и Михаела, сме били част от десетки, дори стотици каузи за опазването на околната среда, дивата природа, изчезващи животински видове, както и от множество благотворителни кампании, свързани със здравеопазване, защита и превенция за населението на Африка", започва писмото си футболистът.

По думите му той лично е бил част от поне дузина хуманитарни мисии на Черния континент, "очевидно останали в пълна тайна за тези, които "намериха сили" да упрекват мен и моето семейство сега". 

Още по темата

Стоичков е на мнение, че не дължи обяснение за хобито си, но явно хората имат нужда от пояснение.

"Всички ловни резервати, разположени на територията на Африка, са един от петте жизненоважни за оцеляването на населението икономически сегмента на тази толкова бедна, но толкова красива част на света. Местното население и власти са намерили изключително рационален начин за прочистването на старите и болни животни", пише още Стоичков.

Според него възползвайки се от хобито и интересите на хора като него, Африка осигурява прехраната на хиляди семейства, както с месото на убитите животни, така и с таксите, които се заплащат за всяко едно от тях.

"Именно поради тази причина, само и единствено определени животни от цели стада могат да бъдат обстрелвани, след изрично одобрение на придружаващия гид във всеки един резерват", пише Христо Стоичков.

Той изяснява, че за обстрел на млади животни и бракониерство е предвиден затвор, без право на съдебен процес.

"Нима ако бяхте публикували моя снимка с диво прасе, отстреляно от мен, бихте били толкова гневни? Или по-скоро бихте купили такова месо от съседния на Вас магазин под формата на суджук, за да присъства на празничната Ви трапеза? Ще оставя отговора на всички Вас", споделя футболистът.

"Бих искал само да допълня, че става въпрос за различни географски ширини и различни нрави. И не на последно място, бих искал да напомня на всички, че аз и моето семейство продължаваме да подпомагаме резервати в България, като например ловното стопанство в Етрополе", завършва обръщението си Стоичков.

 

Коментари Напиши коментар

179

ЖОРЖ

преди 5 години

Идруг път е давал повод за негативно отношение към себе си. Преди време захвърли националната фланелка, гарнирано с псувни. Друг път се изцепи , че България НИЩО НЕ МУ Е ДАЛА....Горното писмо Е ЗАКЪСНЯЛО , ТРЯБВАЛО Е ДА МУ ГО НАПИШАТ ПРЕДИ ДА ОТНЕСЕМ ,, МАМАТА ВИ....,,Повтарям се, ТОЙ ЩЕ СИ ОСТАНЕ НРИМЕР ЗА ТАЛАНТЛИВ ФУТБОЛИСТ И АЗ ГО ЦЕНЯ , КАТО ТАКЪВ. И ТОЛКОВА .Ако него посъветват да се огледа , КАКЪВ ПОЛОЖИТЕЛЕН ПРИМЕР ДАВАТ ВЕЛИЧИЯТА В СПОРТА, САМО ЩЕ ХВЪРЛЯ КАЛ ВЪРХУ ФУТБОЛНОТО СИ ИМЕ.

178

Анонимен

преди 5 години

Явно е голямо геройство да убие една зебра и после да се снима ухилен над трупа и. Накъде отива този свят...?

177

Анонимен

преди 5 години

Що за жестокост? Да убиваш слаби и болни животни, вместо да им се помогне. Жестоко е да се убиват както здрави, така и болни животни.