Кървавата гордост на футболиста. Снимка: Twitter

Близо 25 000 долара е похарчил Христо Стоичков на едно от последните си сафарита. Това става ясно от ценоразписа на фирмата, която е осъществила приключението. Take Aim Safaris организира ловувания в Зимбабве и Южна Африка. Камата си е избрал втората дестинация, която е и по-скъпата.

В Twitter се появиха снимки, на които Ицо гордо позира до трофеите си. Любопитното е, че на една от снимките с пушка в ръка се е строила и съпругата на гениалния №8 Марияна. Не е ясно дали тя е участвала в лова на проснатия пред нея бивол. Именно африканският бивол е най-скъпото за убиване животно от тези в колекцията на семейство Стоичкови във въпросното сафари. Цената му е 9500 долара, ако е до 40 инча. За всеки инч отгоре се доплащат по $1500.

За гръмнатия крокодил Христо е платил отделно 8500 долара според ценовата листа на компанията. Тук сумата също зависи от размера на животното. По преценка на око този на Ицо изглежда по-къс от 4 метра, което значи, че му е струвало спомената сума. Ако обаче влечугото надхвърля тези размери, цената му скача на 12 500 долара. Доста по-евтини са жирафът – 2200 долара, антилопата – 1500, и зебрата – 1200, пише вестник "7 дни спорт". Освен това услугата включва и придружител, чиято тарифа е 500 долара на ден.

Малко известен факт е, че Стоичков се пали по лова покрай добрия си приятел и бивш депутат Емил Димитров. Двамата често нарамват пушките и хукват в Етрополския балкан, където гонят елени, лопатари, сърни, диви кози, диви свине, муфлони, вълци, лисици, диви котки, а ловното стопанство "Елен" е като втори роден дом за Камата. Носителят на Златната топка се сдобива за пръв път с ловен билет по принуда. След САЩ '94 всички от героите получават по една карабина, но за да имат право да я носят, им трябва ловен билет. Така Христо става ловец.

Още кадри от сафарито на Стоичков вижте в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase