Снимка: Булфото
fallback

Правителството реши - годишната винетка за леките коли скача с 30 лева и от 2016 година ще е 97 лева. С новите цени винетния стикер за месец става от 25 лв. на 30 лв., а на седмичната - от 10 на 15 лв.

Oще по темата

Хората очаквано не останаха очаровани от решението, но по думите на строителния министър Лиляна Павлова реалната цена на винетката е 150 лв.

Според нея обаче подобна цена би била труднопоносима за хората и затова за следващата година годишния стикер ще остане под 100 лева.

В разгара на дискусиите за цената на пътния стикер, Dnes.bg попита своите читатели: Трябва ли да скочи цената на винетката?

Очаквано болшинството от анкетираните над 1930 души – 59%, са категорично против по-скъпите винетки за миналата година, защото подобна цена не отговаря на качеството на пътищата у нас.

Едва 9% от анкетираните приемат скока в цената като неизбежен, защото сумата от 67 лева не е била пипана от 7 години. За още 17% от хората промяната в цената е приемлива, но само ако е в порядъка 10-20 лева за годишен стикер.

Само 2% от анкетираните признават, че каквато и да е цената, тя ще трябва да се плати, защото няма как те да слязат от колата. Всеки 20-ти (5%) пък признава, че е нарушител и от доста време кара без винетка.

8% от участвалите в анкетата признават, че новите цени на винетките, задължителните зимни гуми и останалите разходи по поддръжката на автомобила, са на път да ги откажат от колата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

76

Bobby

преди 8 години

Искам винетката да стане 1000 лева,бензина 20 лева, да спрат хора не можещи да поддържат автомобили да карат целогодишно без гуми,без прегледи!Всеки льольо на кола качен,всеки налапал цигара по 6 лева кутията а безработен!И цигарите по 20лева кутията та да се разбере кой има пари и кой няма!!!

75

сова

преди 8 години

Спомням си на времето Муравей Радев като министър на финансите при Костов въведе и бабата която продава спанак на пазара да има касов апарат. Негов близък беше внесъл не ограничено количество касови апарати, и трябваше да са продадат. Продадоха апаратите и изискването за тях отпадна. Сигурен съм че някой близък на Лилито сега е внесъл голямо количество гуми и те трябва да се пласират.

74

чичо Гошо

преди 8 години

Бате Бойко,бате Бойко!Някой те клати Реформатори,ДПС или други заинтерсовани?Много се радвам когато чуя за повишаване на данъци,винетки,цигари,защото това приближава края на ГЕРБ!

fallback