Снимка: БТА, архив

ГЕРБ печели пет от общо 11 балотажа в София-област, по данни от ОИК.

Коалицията "ВМРО-Нова България" печели един кмет на община, БСП също има един кмет в София-област. В останалите общини печелят независими кандидати, кандидати, издигнати от инициативни комитети и от местни коалиции.

На първия тур ГЕРБ печели изборите за кмет в общо четири общини на София-област. Кандидатите на БСП взимат от първия път три общини, Реформаторският блок има двама кметове.

Според резултатите от балотажа в София-област в община Божурище печели Георги Димов от ГЕРБ с 51,77 на сто пред Аспарух Аспарухов от коалиция "Заедно за община Божурище" с 48,23%, който спечели първия тур на изборите.

В община Ботевград Георги Георгиев от "Обединени за бъдещето на Ботевградска община" обръща резултата от първия тур в своя полза и печели вота с 61,36 на сто. Балотажа загуби Иван Гавалюгов, кандидат на "Гражданско движение за ботевградски обществен просперитет", с 38,64%.

В община Годеч резултатът от първия тур затвърди Радослав Асенов от ГЕРБ, който събра 54,74 на сто от вота. Втори остава Андрей Андреев от БСП с 45,26%.

В Горна Малина независимият кандидат Ангел Жиланов /Инициативен комитет/ печели и втория тур на местните избори с резултат от 55,60%. След него остава Веселин Димитров с 44,40% от МК "Заедно".

В Драгоман вторият тур, както и първия печели Андрей Алексиев Иванов от ГЕРБ. На балотажа Иванов получава 56,51 на сто, втори остава кандидатът на БСП Соня Дончева с 43,96 на сто.

В Елин Пелин Ивайло Симеонов от коалиция "ВМРО-Нова България" обръща резултата от първия тур и печели вота с 59,91 на сто. Вяра Вучкова от ГЕРБ губи балотажа в Елин Пелин с резултат от 40,09%.

В Етрополе първи е Димитър Димитров от местната коалиция "Етрополе" с 52,79 на сто, следван от Владимир Александров с 47,21%, кандидат на БСП. На първия тур Димитров също водеше в резултата.

В Копривщица печели, както и първия тур, Генчо Герданов от ГЕРБ с резултат от 59,95 на сто, следван от Искра Шипева-Пухова /40,05 на сто/ от БСП.

В Костенец Георги Митров от ГЕРБ обръща резултата от изборите на първия тур и печели 56,01% от гласовете. Втори остава кандидатът на БСП Радостин Радев с 56,01%.

В Своге Емил Иванов, издигнат от МК "Обединени за общината" печели и втория тур с 53,08 на сто. Кандидатът на Жоро Цветков от ГЕРБ остава на второ място с 46,92%.

В Златица Магдалена Иванова от БСП затвърждава резултата от първия тур и печели 62,54 на сто от гласовете, втори отново е Пламен Господинов - от "Коалиция за промяна на Златица", с 37,46%. /БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase