Снимка: кадър Нова Телевизия
fallback

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров отново нахлу в НАТФИЗ, а впоследствие беше принудително изведен. В центъра на София се стигна и до физически сблъсък - кадри показаха кръв по лицето на националиста.

Във висшето учебно заведение Сидеров обясни, че е бил ударен от студент и поиска полицейска намеса от служителите на реда на място. Студенти пък скандираха "Молим ви да напуснете Академията", но без успех.

Oще по темата
Ректорът на Академията проф. Любомир Халачев опита да прекрати скандала. "Длъжни сте да напуснете това учреждение, нямате право след 18 часа", заяви той, а думите му бяха посрещнати с викове. Халачев каза, че има законов начин проблемът да се разреши - на място в полицията.

"Не смущаваме реда, ние си стоим", заяви Сидеров, според когото младите хора, които са на място, крещят и трябва да напуснат.

От МВР информираха, че екипи на полицията са изпратени в НАТФИЗ. В крайна сметка Сидеров беше изведен от служителите на реда, които се опитаха да го разделят от студентите. На място притеснена и разплакана дойде и половинката на националиста Деница Гаджева, която е майка на сина му.

В този момент на живо кадри на Нова телевизия показаха кръв по лицето на Сидеров. Впоследствие от телевизията излъчиха повторение на удара с юмрук. Нападателят на националиста е в тъмни дрехи и с каскет, но видимо не е полицай, както първоначално имаше съмнение.

На място дойде и вътрешният министър Румяна Бъчварова. Тя призова полицията да бъде оставена да си свърши работата и присъстващите да си тръгнат.

"Аз съм последният човек, който може да е отговорен за поведението на Волен Сидеров“, каза тя.

Главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов не е отговорил категорично пред Нова телевизия арестуван ли е Сидеров, като обяснил, че той е на "по-спокойно място", за да се предотврати ескалиране на ситуацията. Лидерът на "Атака" Волен Сидеров и част от привържениците му бяха доведени в Първо РПУ.

Част от привържениците на партията обясниха, че Сидеров е отишъл тази вечер в НАТФИЗ, тъй като два дни подред полицията не реагирала на негов сигнал, придружен със снимка на конкретно лице. Станил Станилов, кандидат за общински съветник от "Атака", обясни, че в социалните мрежи е имало специална организация на хора, които са дошли целенасочено в НАТФИЗ, за да се получи конфликт.

Председателят на Съюза на артистите Христо Мутафчиев обясни присъствието на Волен Сидеров за поредна вечер в НАТФИЗ като евтин пиар. Според него той идва да се конфронтира заради слаб рейтинг. Той обясни, че тази вечер народният представител е дошъл, за да търси сметка на човек, който му се е противопоставил. По думите му обаче никой не е удрял Сидеров, както той твърдеше по-рано.

Мутафчиев обясни, че при предишните посещения на Волен Сидеров в НАТФИЗ, той е подхвърлял пакетчета марихуана по пода, за да набеди студентите, че се дрогират.

Сидеров нахлу в сградата на НАТФИЗ и вечерта на 23 октомври, за да търси конкретни хора сред студентите, които са имали учебни занятия.Лидерът на "Атака" не беше арестуван, тъй като има депутатски имунитет.

Лидерът на "Атака" беше главно действащо лице и в шумен среднощен скандал пред магазин за алкохол и цигари на 10 октомври. Политикът, в компанията на депутата Десислав Чуколов, буйства в центъра на София, като обвини хората там, че продават наркотици.

Заради този инцидент прокурорът Сотир Цацаров поиска депутатските имунитети и на двамата националисти. Те пък обявиха, че са били бити от полицаи, а самият Сидеров се закани, че ще поиска имунитета на онзи, който поиска неговия.

Информацията е обновена към 01.06 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

183

цеко

преди 8 години

Има един народен представител който е осъден на 4 години затвор и още си е в НС. А Сидеров който говори истината, ( е малко емоционално но истината) го бият и му искат имунитета. Така нареждат от краварското посолство.Ще дойде време когато всички ще разберат че Сидеров е говорил истината.

182

Анонимен

преди 8 години

За съжаление все още има човешки материал, който се радва на изпълненията на този ***. А докато има прости хора, ще има и подобни простаци.

181

атака

преди 8 години

да се бием за атака.. атакаааа

fallback