Снимка: Нова тв

През цялото време, докато висях, се молих на Бог и на Света Богородица да ми помогнат по някакъв начин и така и се случи,  разказа шофьорът на цистерната, която през миналата седмица надвисна ужасяващо над магистрала "Хемус".

Още по темата

"Прибирах се към Русе и спуках предната лява гума. Всичко стана за част от секундата, загубих контрол над колата, минах в насрещното, преобърнах се и в същия момент цялата композиция, а и по Божие чудо, спря до там, където всички видяха. Аз започнах да осъзнавам какво се е случило в момента, в който колата спря и аз бях увиснал над пропастта", спомни си Станимир Стоянов пред Нова тв.

"Бях с колан, кабината беше с обратен наклон, бях се подпрял на лявата колонка между вратата и предното стъкло. Държах се само на ръцете си", добави той.

"Не бях паникьосан", категоричен е младият мъж. - Опитвах се да направя някакви усилия, но прецених, че е по-добре да остана така, защото усещах как камионът се клатеше докато минаваха автомобили по моста. Единственото, от което ме беше страх, беше да не се откопчае влекачът от цистерната, което за мен щеше да бъде фатално, но не съм губил дух", каза още Станимир.

Той допълни, че се чувства добре. Твърди, че травмите, които е получил от инцидента, са повърхностни и "леко психически".

Както вече знаете спасителната акция по изтеглянето му продължи минути, но чакането да бъде измъкнат от високата 120 метра пропаст, продължи над два часа. През цялото това време шофьорът висеше от кабината на предпазния си колан.

Инцидентът се разигра на 13-и август привечер, при км 37 от автомагистрала "Хемус".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase