Снимка: bTV

Чувствам се по-добре, живея втори живот, сподели пред bTV 28-годишният шофьор Станимир Стоянов, който вися от виадукта на магистрала. Травмите, които е получил от инцидента са повърхностни и „леко психически”, заяви младият човек, но допълни, че е въпрос на време да се съвземе. Той разказа, че през цялото време се е молил на Господ и на Богородица да го запазят жив.

Още по темата

„Бях на ръба на изтощението, но не съм губил дух. Държах се до последно. Помогнаха ми вярата и волята”, заяви Станимир.

Инцидентът се случил след като в движение се спукала една от гумите на цистерната.

„Има доста начини за пукане на гума. По нашите шосета има доста препятствия, където може да се спука гума. Не мога точната скорост да кажа, има тахограф, който ще покаже”, разказва още той и благодари на хората, които са го спасили. 

Както Dnes.bg писа по-рано водачът на цистерната е висял два часа на спасителния колан през счупен прозорец на кабината. Операцията по спасяването му е започнала около 19.45 часа. Тя е приключила за 20 минути, разказа началникът на отдел Национален оперативен център към ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Тошко Бързилов. Освен Дикански, в нея са участвали още двама пожарникаря – Йордан Михайлов Борислав Беров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase