Кадри: Нова ТВ

Малко преди 20.00 часа спасители и пожарникари успяха да спасят шофьора на цистерната, който близо 3 часа беше в безпомощно състояние в кабината на тежкотоварното превозно средство, надвиснало на 80 м височина, съобщи официално министерството на вътрешните работи.

Четири автомобила – два пожарни, един спасителен, един химически и влекач, с 15 души спасителен екип от спасители и пожарникари, проведоха продължителната операция.

Още по темата
В цистерната няма газ, няма изпускане от нея, успокояват от МВР.

"Приключи най-тежкият етап - спасителната операция. Предстои със специализирана техника да бъде изтеглена цистерната", заяви главен комисар Тошко Бързилов, началник на отдел Национален оперативен център – ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" пред БНТ. Той бе категоричен, че няма опасност за хората на магистралата, както и няма опасност за съоръжението.

От АПИ съобщават, че поради провеждане на дейности за отстраняване на самокатастрофиралата цистерна на АМ "Хемус", при км 37 е ограничено движението в двете посоки. Шофьорите могат да използват обходни маршрути както следва:

За пътуващите в посока Варна: София - път II-16 Нови - Искър Своге - Ребърково
 
За пътуващите в посока София:  п.в. Ботевград - път II-17 - път I-1 - Ребърково II-16 - Своге - Нови Искър – София.

Както Dnes.bg съобщи, цистерна за газ се обърна на автомагистрала "Хемус" около 17,45 часа. Машината се е преобърнала и виси над моста над прохода "Витиня", а шофьорът бе спасен след уникална спасителна операция минути преди 20 часа.

Той е контактен, без видими наранявания, но в шок. Откаран е в болница в София, където предстои да бъде уточнено състоянието му.

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 5 години

Голямо хвалене на великите ***, че свършили някаква работа! След "уникалната" спасителна акция що не вземете да ги пенсионирате за награда?! Те може и друго да не свършат до пенсия!

19

Тони

преди 5 години

Браво на смелите спасители. Гордея се с техния професионализъм! Респект! И дано пострадалия бързо се възстанови!

18

Газовик

преди 5 години

Цистерната е 20куб.м, а отн. тегло на втечнения пропан-бутан е 0,55 . Пълна цистерна вози не повече от 11 тона газ!!! А самата цистерна е направена не от ламарина и тежи доста, тъй като е оразмерена за пробно налягане от 16 кг/кв.см.