Кадри: Нова ТВ

Цистерна с газ се обърна на автомагистрала "Хемус" около 17,45 часа днес.

От АПИ уточняват, че движението е ограничено в двете посоки за всички коли по автомагистрала "Хемус" при километър 37. Водачите изчакват на място.

По информация на bTV цистерната се е преобърнала и виси над моста над прохода "Витиня". Шофьорът прекара близо 2 часа в кабината, преди да бъде изваден от нея минути преди 20 часа. Той е контактен, без видими тежки наранявания, но в шок. Ще бъде откаран до болница за уточняване на здравословното му състояние.

"В цистерната почти няма газ, всичко е обезопасено, до половин час може да бъде пуснато движението в едното платно. В момента няма опасност за хората, няма опасност за магистралата", обяви в ефира на БНТ главен комисар Тошко Бързилов от ГД "Пожарна безопасност и защита на населението".

Превозното средство се е движело в посока от София към Варна, но рязко е сменило курса си, навлязло е в насрещното платно и се е преобърнало. На този етап не е известна причината за пътния инцидент, но по първоначална информация става въпрос за спукана гума.

Патрули на Пътна полиция спират автомобилния поток в двете посоки по магистралата, като трафикът в посока Варна се спира при село Яна, а в обратната посока превозните средства се спират в района на Ябланица, съобщават от МВР.

Към мястото на произшествието са насочени специализирани екипи от пожарникари и спасители, както и на Пътна полиция. В района е организирана спасителна операция.

Ръководителите на екипите се обръщат към пътуващите с апел за търпение и разбиране, докато траят спасителните действия и обслужването на местопроизшествието.

Изчаква се и кран, който да изтегли товарния автомобил.

*Информацията е актуализирана към 20,07 часа


 

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 5 години

Дори и празна, за цистерната пак важи ADR спогодбата, само ако мине през промивка, демек чиста е отвътре може да се движи без отворени кемлерови тебели(оранжевите). Същото е и ако се превозват празни опаковки от опасни вещества с ППС без да е цистерна, пак си ги возиш по АДР, докато не ги върнеш за повторно ползване или унищожение, нищо че са празни в момента, в тях е имало опасни вещества.

16

Анонимен

преди 5 години

До до баба ВунаНе може да четеш ли или се правиш на умен?! Написах температурен режим (държи се точна температура) буква D. Стига сте плюли по тежкотоварните камиони,хляб,вода,дрехи...горивото за колите ВИ,се транспортира с камиони.Като ги спрат,да не би да не се трепете като мухи в преден джам?Ти с цистерните карат като бесни,така е.Диспечерите ги тероризират нон-стоп да бързат,пискащи управители на бензиностанций,безмозъчните шофьори по пътя,трафика по второстепенните пътища...и........

15

Анонимен

преди 5 години

До анонимен 25Българските богаташи са същинска ***, и вместо да са елит на нацията, се държат като най-големите ***! Надеждата ми е някой ден да си получат заслуженото