Кадри: Нова ТВ

Цистерна с газ се обърна на автомагистрала "Хемус" около 17,45 часа днес.

От АПИ уточняват, че движението е ограничено в двете посоки за всички коли по автомагистрала "Хемус" при километър 37. Водачите изчакват на място.

По информация на bTV цистерната се е преобърнала и виси над моста над прохода "Витиня". Шофьорът прекара близо 2 часа в кабината, преди да бъде изваден от нея минути преди 20 часа. Той е контактен, без видими тежки наранявания, но в шок. Ще бъде откаран до болница за уточняване на здравословното му състояние.

"В цистерната почти няма газ, всичко е обезопасено, до половин час може да бъде пуснато движението в едното платно. В момента няма опасност за хората, няма опасност за магистралата", обяви в ефира на БНТ главен комисар Тошко Бързилов от ГД "Пожарна безопасност и защита на населението".

Превозното средство се е движело в посока от София към Варна, но рязко е сменило курса си, навлязло е в насрещното платно и се е преобърнало. На този етап не е известна причината за пътния инцидент, но по първоначална информация става въпрос за спукана гума.

Патрули на Пътна полиция спират автомобилния поток в двете посоки по магистралата, като трафикът в посока Варна се спира при село Яна, а в обратната посока превозните средства се спират в района на Ябланица, съобщават от МВР.

Към мястото на произшествието са насочени специализирани екипи от пожарникари и спасители, както и на Пътна полиция. В района е организирана спасителна операция.

Ръководителите на екипите се обръщат към пътуващите с апел за търпение и разбиране, докато траят спасителните действия и обслужването на местопроизшествието.

Изчаква се и кран, който да изтегли товарния автомобил.

*Информацията е актуализирана към 20,07 часа


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase