Светлозар Лазаров. Снимка: архив, БулФото

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров заяви, че е спазил всички законови и подзаконови нормативни актове по провеждането на операцията в Лясковец и след това.

Още по темата
При спецакция през март миналата година 53-годишният Петко Петков от Лясковец, който се барикадира в дома си, уби командоса Емил Шарков и рани трима негови колеги.

Лазаров беше изслушан в парламентарната комисия по вътрешна сигурност и общестен ред във връзка със случая.

По думите му извършват се съответните процесуално-следствени действия, а делото е в съдебна фаза. „Нека оставим компетентните органи да си свършат работата”, призова той, цитиран от "Фокус".

Лазаров подчерта, че законите важат за абсолютно всички граждани на Република България. Той не коментира твърденията на БСП, че изслушването му е политическа атака срещу него.

„Много елементарно, може да се направи проверка дали някъде нещо съм нарушил. В крайна сметка аз спазвам закона”, заяви главният секретар.

След провеждането на блиц контрол в комисията с вътрешния министър Веселин Вучков заседанието бе закрито за медиите, тъй като според председателя ген. Атанас Атанасов в предоставената документация има секретна информация.

От БСП и ДПС напуснаха заседанието. Депутатът от БСП Атанас Мерджанов обясни, че не са получили информация и не са се запознали с материалите по случая „Лясковец”.

Лазаров отказа коментар по повод информацията на ген. Атанас Атанасов, че при проверка на действията по акцията в Лясковец е отказал да дава обяснения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase