Петко Сертов. Снимка: Интерпол

Съпругата на бившия председател на ДАНС Петко Сертов - Емилия, категорично отрече да е искала свалянето от издирване на мъжа й, съобщи БНР.

Още по темата
Тази сутрин пред Нова телевизия министърът на вътрешните работи Веселин Вучков коментира, че дори и съпругата на Сертов да иска прекратяване на издирването, това не може да стане.

„Той се издирва по един и същи начин из цялото Шенгенско пространство. Има обявено за издирване лице, което не е извършило престъпление, то няма да бъде и задържано. Само трябва да се установи местонахождението му. Докато това не бъде установено, дори съпругата му да поиска да спре издирването, въпреки че тя го е поискала, няма как това да стане", отсече министърът.

Емилия Сертова не съобщи повече подробности около съдбата на съпруга си.

Както Dnes.bg писа, Петко Сертов напусна дома си на 5 декември миналата година, а ден по-късно съпругата му подаде сигнал за изчезването му.

След това Сертов беше обявен за издирване и чрез Интерпол и Шенгенската информационна система, а в дните преди Коледа главният секретар на МВР Светлозар Лазаров изнесе информация, че ексшефът на ДАНС се е регистрирал в гръцки хотел на 20 декември, и го призова да отиде в някое полицейско управление в южната ни съседка, за да се прекрати процедурата по издирването му. И до днес обаче това не е станало.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase