Снимка: Булфото, архив

Най-големите български университети няма да променят таксите си за следващата учебна година, сочи проект за постановление на Министерски съвет, качен на страницата на МОН. Само 8 са ВУЗ-овете, които ще искат повече пари от възпитаниците си наесен, съобщава bTV.

По този начин ако постановлението бъде прието, семестриалните такси в държавните университети ще се движат между 115 и 1450 лева.

По традиция най-евтино ще излиза ученето на специалности в областта на педагогиката и администрацията, а най-скъпо – на медицината и изкуствата.

Най-голямото висше учебно заведение у нас - Софийски университет "Св. Климент Охридски", няма да променя таксите си за академичната 2014/2015 година. Най-малко ще плащат бъдещите висшисти, които следват задочно туризъм, администрация и икономика – 115 лева на година. Бъдещите лекари пък, които ще изучават медицина, ще внасят по 925 лева.

УНСС също ще запази същите такси за студентите, като тази година. Те ще варират между 462 и 670 лева в зависимост от формата на преподаване и направлението.

Столичният Технически университет е определил таксите си между 150 и 650 лева, като най-скъпи са редовните магистърски програми, а най-евтино излиза следването на задочниците бакалаври.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase