18

Анонимен

преди 10 години

Тази година набора е малък.. След дълго мислене моя син заминава за Германия. Няма смисъл в София в общежитията наркомани , алхохолици , про**ститутки.. Наемите като във Виена.

17

Vans

преди 10 години

Нали уж щеше да има намаления, празните приказки хвърчат ли хвърчат

16

гошо тъпото

преди 10 години

Бях на дело където един професор упорито обясняваше на съдията , че като са му ударили колата е пропуснал ползи да чете лекции едновременно в Шумен и Благоевград, че не може да се предвижи без колата. ????? Съдията естесвено го отпраши а той не разбра защо...... Майко мила.....

15

Изумих се,

преди 10 години

като прочетох по-долу, че някои не знаят, че в някои от т.нар. висши у-ща студентите не присъстват задължително на занятия и вместо да се явят на изпити така, както се прави в нормалните ВУЗ-ове, учащите в такива "висши у-ща" просто изпращат една купчина развити теми, като всяка тема отговаря на един въпрос от конспекта.Само че темите не са ги писали сами, а са си ги купили или са ги свалили от нета.Купиш ли учебник директно от преподавателя, считай изпита взет. И това ако не е търговски бизнес!

14

До 16

преди 10 години

А бе, човек, това е бизнес. Практикува се от години в не едно от висшите ни училища. Ти не знам на коя планета си бил.

13

Анонимен

преди 10 години

И без това вече никой в България не иска да учи, как да увеличат таксите? - Закона за търсене и предлагане.

12

Анонимен

преди 10 години

кой е луд да учи тука с тия алкохолици

11

до 9 от Мирослав

преди 10 години

Обществена тайна ще бъде този номер с учебника защото на тези студенти им е изгодно да купят 1 учебник за 20-30 лв и да знаят, че този предмет е заверен!То който не е станал студент, той не е завършил. И после викат няма бачкане. Ми няма! Като не разбираш от това което си "завършил". Човек трябва да е добър в това което прави, а не да има само една диплома!

10

Монархист

преди 10 години

Който е решил сериозно да се развива в тая насока по-добре да иде в частен университет или да търси университет извън рамките на България. В държавните университети на нищо не учат студентите, пълнят им главите с някакви глупости от 70-та година и накрая като се дипломират с 300 зора се очаква от тях да са специалисти. Да, по онова време може и да са били готови специалисти, но технологиите се развиват, нашите държавни университети стоят някъде между 60-те и 70-те в развитието си.

9

Анонимен

преди 10 години

Нали от Европейската комисия беше препоръчано ВУЗ-овете у нас да са не повече от 10-12 на брой - за да не се получава свръхпроизводство на кадри и същевременно да се приемат за студенти само най-подготвените?Какъв е изводът? Този род препоръки не се спазват, когато това е изгодно за някои, а за нацията като цяло е неизгодно.Препоръките за патологична толерантност към *** пък се спазват - и това се върши, защото някои печелят, а нацията като цяло губи.Европеизъм по нашенски!

8

В Югозападния

преди 10 години

има един дърт преподавател, който лично продава на студентите учебник, написан от самия него и прилежно си записва на един лист името на всеки, който го е купил. Ако те няма в този списък, не можеш да си вземеш изпита при дядото! Някои прилежни, но наивни студентки се опитаха да си ксерографират този учебник,,за да им излезе по-евтино и го научиха буквално наизуст, но пак бяха върнати! Рекетът на дядката е обществена тайна, но никой не взима мерки! И този случай не е единствен!

7

Повечето наши ВУЗове

преди 10 години

са просто средство за печелене на пари. Кой допусна система, при която студентите изпращат по имейла готови разработени теми по всеки въпрос от конспекта и така получават оценки? Тези теми просто се купуват, студентът дори не ги е прочел, но си е платил таксата за семестъра.Студент от провинциален ВУЗ сподели, че преподавател им заявил, че ако купят от него учебникът, автор на който е самият той, ще си вземат писмения изпит, дори и да предат лист, на който са писали за някоя чалга-певица!

6

Мирослав

преди 10 години

За нашия стандарт на живот тези такси са .... Аз съм студент във Франция. Тук год такса за бакалавър е няма и 200?, мисля, че беше 180. Демек по 90? на семестър. За магистратура е съвсем малко по скъпо. Всичко това е за държавна поръчка. Аз тези 180? за таксата ги вадя за 1 седмицаа. Хора бягайте да учите навън. Стига толкова хранене на бг вуз-овете и "качественото" и " евтино" образование!

5

Продължение на 3

преди 10 години

Бедата е там, че някои хора, настанени в научните среди още преди 50 г., че и повече, са успели да създадат монопол. Днес, в същите тези среди властват техни близки роднини-потомци или протежетата им. Същите хора са монополизирали и много от новосъздадените ВУЗ-ове, имат позиции и в старите висши училища. Пак от тях зависи, дали някой техен колега ще успее да прочете поне няколко лекции някъде, за да представи нови становища.Асистентите от ВУЗ-овете пък се чудят как по-бързо да станат професори

4

Анонимен

преди 10 години

..."Столичният Технически университет е определил таксите си между 150 и 650 лева",...а Пенишкия е определил таксите между 1 и 3 чувала картафи.

3

До 1

преди 10 години

Засягаш важен проблем. Студентите ще спечелят, ако изтъкнат учен им чете лекции.Но какво става у нас? Цели "хвърковати чети" от хора, които се водят на заплата в БАН, обикалят различни ВУЗ-ове и четат лекции, писани преди 25 год. Същите са членове на Научни съвети, подбират и подготвят докторанти /пак от тях зависят защитите на дисертации/ - за всичко това се взимат пари.А млади висшисти са безработни, по научните институти си късат нервите изследователи,на които се пречи пак от "хвърковатите"

2

Даскал

преди 10 години

Най-евтино е в педагогиката!?Защо тогава искате качествено образование?Няма как да стане!

1

Анонимен

преди 10 години

Някой ВУЗ-ове гонят таксите на западноевропейските но не и по качеството на образование.Май децата ми ще учат на запад.