Снимка: Dnes.bg
fallback

Всички пенсионери ще получат еднократна добавка към априлските си пенсии, става ясно от съобщение на сайта на Националния осигурителен институт.

Проект на постановление на Министерския съвет, утвърден днес на заседание на Надзорния съвет на НОИ, предвижда изплащане на еднократна допълнителна сума следващия месец, която обаче ще е диференцирана.

Предвижда се 40 лв. да получат възрастните хора, чиято пенсия или сборът от пенсиите заедно с добавките или компенсациите към тях е в размер до 150 лв. включително.

Oще по темата
Допълнителна сума от 30 лв. ще получат пенсионерите с размер на пенсията от 150.01 лв. до 251 лв. включително.

За пенсия над 251 лв. размерът на добавката е 20 лв.

Общата сума на допълнителните пари, които ще бъдат изплатени за април, е 57 700 000 лв.

Средствата ще бъдат за сметка от икономии на разходите и трансферите по централния бюджет на Република България за 2014 г.

Както Dnes.bg писа, вчера лидерът на БСП Сергей Станишев настоя за великденски бонуси за пенсионерите, както имаше коледни добавки, и най-вече за тези с пенсии под прага на бедността от 251 лева.  По думите му левицата срещнала разбиране в кабинета по въпроса.

Управляващите вече коментираха многократно, че парите не се дават предизборно.

Премиерът Пламен Орешарски заяви, че всяка година има избори в мандата, „което не означава, че не трябва да се правят социални политики“.

В края на февруари пък кабинетът одобри допълнителна еднократна помощ в размер на 30 лв. за хората с най-ниски доходи в края на отоплителния сезон.


 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

73

sf

преди 10 години

pak e dobre ima bonus koleda i plus velikden.a gerb 4 godini nito edno uvelijava i nito bonus koleda nito dava xora 1 stotinki.

72

Анонимен

преди 10 години

Подигравка с пенсионерите отново ,хвърлят им някакви дребни трушици държейки ги в мизерия водейки се единствено от предизборните си интереси .Една равносметка намалиха има таксата при личния лекар ,като все още не са превели оставащите пари на лекарите , а им увеличиха лекарствата и ограничиха достъпа да високоспец.дейности с намалените лимити , давайки им по 30лв еднократно се явява увеличение с около 2лв и40ст на месец в сравнение с тяхното от 561лева .ДОКОГА ЩЕ ГИ ТЪРПИМ!!

71

Анонимен

преди 10 години

На депутатите - увеличени заплати, на пенсионерите - ЕДНОКРАТНИ помощи. Голяма предизборна агитация. Така се печелят избори. А за ромите нещо ще има ли? Не ги подминавайте, бе. Нали сте борци за социалната справедливост. *** влачи, диря няма. Има само измама. Аман от популизъм. Само Бареков ви е конкурент, ама то се изложи безвъзвратно и пак ще си крадете сами, ако народът ви позволи. Дано разумните морални хора гласуват правилно и най-после да станем нормална държава.

fallback