Пламен Орешарски. Снимка: архив, БТА

Шансът за великденски добавки към пенсиите е 50:50, заявява премиерът Пламен Орешарски пред "Стандарт".

"Надявам се това да се случи", казва министър-председателят в коментар на възможността най-бедните възрастни хора да получат бонуси за празника.

Оптимист е и лидерът на БСП Сергей Станишев. "В годината има два големи празника за хората - Рождество Христово и Великден", коментира той и подчерта, че за пръв път от 4 години много голяма част от пенсионерите най-сетне са получили коледни добавки.

"Надявам се да стане и на Великден, защото това са нашите родители", казва Станишев в интервю за вестника. Той допълва, че по въпроса са водени разговори с премиера Пламен Орешарски и финансовия министър Петър Чобанов.

"При добро изпълнение на бюджета би било справедливо към пенсионерите, които получават по-ниски пенсии", смята лидерът на БСП. Според него това трябва да бъде практиката на правителството и през следващите години.

Станишев категорично отрича добавките да са свързани с евроизборите.

"Догодина изборите ще бъдат местни и ще бъдат наесен. Това не означава, че и тогава не трябва да има великденска надбавка, напротив", коментира соцлидерът.

Той допълва, че се правят разчети колко да бъдат добавките. "Нека видим възможностите на финансовото министерство", казва лидерът на БСП в отговор на въпрос за сумата на бонусите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase