Снимка: Bulgaria On Air
fallback
Съкращенията в системата на МВР ще засегнат хората, за които се прилага Кодекса на труда, а не другите лица, за които се прилага закона за МВР и са държавни служители.  Това каза в ефира на Bulgaria On Air Христо Христов от синдиката на администрацията към МВР.

Той посочи, че застрашените хора работят с изпълнителски функции: „има експерти, в Института по криминалистика има специалисти с висше образование, които имат достъп до секретна информация, но не са униформени полицаи“.

„Предстоящите съкращения ще се извършват по Кодекса на труда и ще бъдат изпълнени всички правила записани там. Работодателят ще трябва да представи нужните мотиви за действията си“, обясни Христов.

„Между 500 и хиляда души няма да работят повече в системата, а досега не сме имали такива големи съкращения. В 18 от 28 областни дирекции на МВР ще има съкращения от над 10% на служителите и по трудовия кодекс това се счита за масово съкращение“, коментира той.

Христов каза, че най-сериозно ще пострадат хората от СОД, която се предвижда да бъде закрита и всички лица по трудово правоотношение, които са около 500, ще останат без работа.

Той посочи, че ресорният министър Цветлин Йовчев се е ангажирал да има някакво обезщетение за тези лица.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 10 години

Каква компенсация се е ангажирал да даде /от неговия джоб ли?/ м-р Овчев?? ***..му. Икой ще провери дали това,което мисли,ще го изпълни?? Добрият кумчо вълчо. ОТВРАТ!!!

6

Анонимен

преди 10 години

КОРПЦИЯ,ИНТЕРЕСИ!! За последните дни от съшествуването на СОД масови заглушавания на системата и обири. Но без информация. Всички плащат! Жалко,че никой не го осъснава в тази наша РОДИНА! Вземете отношение,в противен случай това ни чака!

5

Анонимен

преди 10 години

министър йовчев е лъжец. всистемата съкращенията са тотални са сметка на СОД . защо ли? Какви са критериите? Остават хора със шиваческо образование за сметка на хора с висше електротехническо образование.Министре, обяснете зашо е така!! Това е в СОД В.Търново,а може и на други места! Обяснете,а не само да се правите на на много принципен!! Проверете,или това не ви интересува? Намесете се или това отново не ви интересува? За ваше сведение остава на работа съпруга на прокурор с най малко трудов .

fallback