Снимка: Helpbook

Недостъпната градска среда затруднява и дискриминира хората с увреждания, и за съжаление грижата за тях още не е на ниво. Да, изграждането на помощни съоръжения е скъпо, много скъпо, но необходимо.

В платформата на Helpbook.info получихме сигнал за пощенски клон, който не е пригоден за безпроблемното обслужване на хора в неравностойно положение и майки с колички. Предвид факта, че това е обект на държавна институция, недопустимо е той да остава недостъпен за част от гражданите, пише в сигнала.

Сигнализираха ни за замърсени площи и разбити пътища из цялата страна. В район „Искър“ от заведение редовно се изсипват отпадъци в зеленината около него като битови отпадъци и развалена храна.

Наш потребител се обръща към отговорните органи с въпроса докога ще се тества търпението на жителите и гостите на Провадия заради огромните дупки в и около града: "4 години чакахме Неволята да запълни дупките, които потрошиха автомобилите ни и представляват предпоставка за ПТП. Но уви, неволята и сега не идва с новото ръководство. Пълна безстопанственост в предвид, че си плащаме редовно данъците? Дупките са навсякъде, затова не ви посочвам адрес. Пълен срам и позор за нас!“

Завършваме днешния обзор с нетипичен сигнал отново за лошо състояние на пътища: „Малка тясна уличка, намираща се до центъра в град Елена. Дупки има си горката, можеш да си счупиш я краката...я главата....а в най-добрия случай и колата! Тревичка зелена, която я краси, чака гости тези дни да настани! Очакват се влечуги разни, но пък много разнообразни! Та, така де вижте колко е красива! Възрожденска улица, която се затрива! Поетът Емилиян Станев някога живял е там, но сега срам не срам живеем ние там!“

С останалите сигнали можете да се запознаете в платформата на Helpbook.info, където можете да подадете оплакване към отговорните институции, които да предприемат действия по решаване на проблема и да бъдете уведомени писмено за предприетите мерки.

Общ преглед

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase