fallback

Общ преглед

Ранобуден студент обяви категорично, че младежите вчера, които почти цял ден протестираха пред парламента срещу промените в Закона за МВР, не са били агресивни.

Твърдения, които МВР обори със снимки и кадри, а и с информация, че деветима са задържани заради нарушаване на обществения ред.

Вчера през целия ден униформени с мегафони предупреждаваха демонстрантите да спрат да  бутат загражденията, както и да преустановят замерването на сградата на парламента с домати и бомбички с червена боя.

Oще по темата
Не така обаче стоят нещата според Борис Рангелов, който обяви пред Нова тв, че полицаи са удряли шамари на момичета, а две от тях са били отведени в РПУ, защото прегръщали униформените с ръце, боядисани с червена боя.

"Просто полицията се опита да ни отдели от загражденията със сила и това е видно от всички кадри. Уверявам ви, че с тези удари, които виждаме на кадрите, е невъзможно да се случи нищо - нито на загражденията, нито на полицаите зад тях", коментира той.

Попитан какво не им харесва в Закона за МВР, Рангелов заяви, че това е един интересен закон, за който се твърди, че е оформяне на предния Закон, преписването му на чисто и нищо не се променя.

"На практика се променят много неща, които засягат всички граждани. Например по време на протестни действия полицаите могат да обезпечават личната си безопасност с използването на технически средства – оръжие, полицейски палки, каски и други", даде пример студентът.

По думите му промените са много и всички те са в ущърб на гражданите.

"Този закон не е правен за обществото, а за определени хора... Въпросът е друг, ако те получат заповед, нареждане, за по-активни мероприятия спрямо протестиращите, за по-грубо държание спрямо тях, ние как да сме сигурни, че те няма да използват точно този мотив, че нарушаваме личната им безопасност и се чувстват застрашени, за да използват полицейски палки?", попита Борис Рангелов.

Ранобудният студент настоя, че народните избраници и от ляво и от дясно трябва да ги чуят.

"Депутатите трябва да ни чуят. Ние протестираме против цялата политическа класа за морал в политиката. Това е национална кауза. Ние не защитаваме личния си интерес, а обществени каузи", заключи младежът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

123

контра

преди 10 години

Пич, недей да защитаваш моя интерес. Аз съм зрял, улегнал, разумен, различавам добро от лошо и никога няма да се опитам с неприемливи средства да постигна примамливи цели. Вие, за съжаление сте точно обратното. Говорите с клишета и си мислите, че като искате нещо , то веднага ще стане ,понеже на вас ви се струва правилно.Вече не сте деца, време е да поумнеете, да осъзнаете пречинно-следствените връзки и да си подредите приоритетите. В момента не сте обществено полезни.

122

та ани

преди 10 години

страм си е наистина ,че полицаите не си вършат работата и да санкционират престъпни деиствия,дали си мъж,жена,студент ,работник ли квот се сетиш няма никакво значение...... тия индивиди извършват престъпление и само благодарение на политическия чадър и грозното манипулиране от журналистите не копат градинки като форма на общесвено полезен труд

121

новина без коментар

преди 10 години

В Лондон: Студенти окупираха университет, 36 в ареста

fallback