Полиция и Ранобудни. Снимка: архив, Булфото

Общ преглед

Протестиращите пред парламента замерят сградата на парламента с домати, ябълки, яйца, пиратки и ритат плътните метални заграждения, опасващи сградата на НС.

Част от "Ранобудните студенти" носят каски на главите си и хвърлят по загражденията червена боя. Пеят песен: "МВР и преди, и сега е мафия", бият на барабани, развяват българското знаме и скандират "Оставка".

Още по темата

Протестиращи хвърлиха запалени вестници и парцали към металните заграждения, но един от тях падна върху кола на жандармерията. Пожарникари обаче набързо загасиха пламъците.

Полицейското присъствие в района е засилено. Ръководството на СДВР е на мястото на протеста.

През мегафон протестиращите бяха предупредени от полицията, че ако не спрат да ритат металните заграждения, ще се предприемат мерки срещу тях.

Протестиращите са сравнително малко на брой, но са направили верига, като са се заловили за ръце и се опитват заедно да разместят или да изблъскат плътните загражденията.

Възрастен мъж и младо момче опитаха да ги прескочат, но полицията възпря напора им.

До момента няма сериозни стълкновения между униформените и протестиращите, макар един от полицаите да бе ударен с ябълка по главата.

От ранни зори полицейското присъствие пред парламента е засилено, сградата на Народното събрание е оградена от служители на реда и автомобили на жандармерията. Движението на автомобили е спряно по бул "Цар освободител", от площад Народно събрание до улица "Г. С. Раковски", предава "Фокус".

 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар