Светлозар Лазаров. Снимка: Булфото
fallback

"В Главна дирекция "Национална полиция" създаваме сектор, който ще противодейства на незаконния трафик на хора. До момента имахме съмнения докъде ще работи ДАНС, докъде ще работи полицията, след случая с Мария е категорично решено - по случая ще работи националната полиция, тъй като това престъпление е с голям обществен интерес". Това заяви в сутрешния блок на БНТ главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров.

По думите му има устойчива тенденция за трафик на хора и в случая – на търговия с деца. "Разследваме по всички данни, за които имаме съмнения и постъпила информация, за наличие на престъпление", посочи още той.

Oще по темата

Лазаров отказа да разкрие повече подробности за разследването, но посочи, че по случая с малката Мария е образувано досъдебно производство за това, че майката е дала съгласие за продажба на бебето си в чужбина.

Главният секретар на МВР коментира и случая "Боевски", като не скри, че е бил изненадан от неговото завръщане. Той обаче призна, че МВР е знаело по-рано, че е искан паспорт за арестувания бивш щангист и е дало съгласие за издаването му.

Светлозар Лазаров бе категоричен, че няма информация, че животът на Боевски след завръщането му в България е в опасност.

Първият човек в полицията коментира още и студентската окупация, която по думите му към момента минава без конкретни нарушения и престъпления.

"МВР, както и Държавна сигурност, отдавна излязоха от университетите. Това си е тяхна работа - ще учат ли и как ще учат", посочи Лазаров и уточни, че полицията действа, когато има конкретен сигнал за конкретни престъпления.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Mangi4a

преди 10 години

До Mangi4aПърво требе да си ***. И то не е лесно.

7

Mangi4a

преди 10 години

Туй полицай да си не е лесно!

6

sokrat62

преди 10 години

Опааааа пари за здраве и пенсии нема пък пари за милиционери има, пари за образование и земеделие нема, пък пари за армия, нови министерства и депутати има, за народа работа нема, пък за Ореха, ДАНС и полицията допълнително работно място, пари за увеличаване на заплати и пенсии нема, пък за разходки на депутати до Атон и по-далечни екзотични дестинации има!!??ОСТАВКА НЕКАДЪРНИЦИ !!!!!!!!!

fallback