Снимка: Булфото

От 1 септември всеки таксиметров шофьор трябва да има лично досие. Въпреки това председателят на браншовата камара на таксиметровите водачи Спас Атанасов беше категоричен пред камерите на Bulgaria On Air, че до началото на следващия месец системата няма как да заработи. Тя само може да бъде поместена за обсъждане в сайта на министерството на транспорта, посочи той в репортажа на Трейси Велчева.

След трагичния инцидент през юли на бул. „Цариградско шосе“ в София, когато пиян таксиметров шофьор помете 12 души, започнаха проверки на таксиметровите фирми. Спас Атанасов е песимист относно новите разпоредби и това дали те ще бъдат спазени изцяло.

Колкото до досиетата, той допълни, че към настоящия пакет от мерки липсват само контролните точки в досиетата на шофьорите. Според него санкциите, касаещи шофирането в нетрезво състояние за момента са изключително строги.

Съгласно наредбата такситата в момента се проверяват един път месечно.

Според шофьори обаче очакваният пакет от мерки няма да подобри сигурността на участниците в движението. Вижте подробностите във видео файла.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase