Снимка: Facebook

Колаж на снимка от катастрофа преди дни в София, когато автомобил се стовари върху трамвайни релси, но със замяна на колата с полицейски автомобил, стана хит за кратко време в социалните мрежи. Групата, разпространила снимката е "Катастрофи в София", а надписа гласи - "Инфо от друга група- новите полицейски коли".

Новите 86 патрулни автомобила на "Пътна полиция" бяха представени официално преди два дни. Колите са високоскоростни и оборудвани с ПОС-терминали за плащане на глоби по електронни фишове и актове. Новата придобивка веднага стана повод за шеги онлайн. Някои хора изразяват и възмущение, че се харчат средства за полицейски коли, докато за линейки и кувьози се събират капачки.

Както написа в социална мрежа Божидар Божанов, автомобилите са закупени с пари от фонд, в който се събират глобите от фишове и актове на Пътна полиция.

Че снимката е колаж, е видно и за голяма част от потребителите в мрежата. Под изображението има коментари като "Добър колаж"; "Толкова безработни хора да има..."; "По-забавни са ми хората, които не могат да различат колаж от истина". Друг потребител пише - останаха 85, ако продължава така, скоро ще купуваме пак.

Дали новите оборудвани патрулки на МВР ще допринесат за повече контрол на пътя - предстои да видим.

"Новите мощни автомобили на "Пътна полиция" са общо 462 броя и са купени изцяло със средства от Фонда за безопасност на движението, където се събират средствата от глоби, наложени от МВР" - това обясни пред журналисти служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов по време на церемония по предоставяне на други нови коли, но за "Гранична полиция".

С това вътрешният министър отговаря на критиките относно обновяването на автопарка в МВР.

Калин Стоянов добави, че тези пари могат да се използват единствено целесъобразно - т.е. по линия на пътната безопасност за купуване на технически средства, камери и автомобили, които да служат за контрол на пътното движение.

"Имаме огромно желание да купим линейки, кувьози и други необходими средства за многото министерства в България, но това няма как да стане със средства от този фонд. Така че нека да спрем с всички спекулации по темата", призова Стоянов, отговаряйки на нападките срещу МВР в социалните мрежи от последните два дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase