Снимка: архив, Булфото
fallback

Ние не сме представители на протестиращите. Искахме неутрална територия. Няма да отидем на 1-ви август при премиера, отсече Антоанета Цонева от Института за развитие на публичната среда, един от четиримата инициатори за среща с представители на властта.

Oще по темата
Вчера Пламен Орешарски изпрати до нея покана за разговор в правителствената сграда в четвъртък от 15.00 часа.

Тя бе в отговор на предходна покана за публичен дебат "за" и "против" оставането на правителството, изпратена до премиера, лидерите на БСП и ДПС и МВР шефа Цветлин Йовчев от Антоанета Цонева, режисьора Стоян Радев, юриста проф. Георги Близнашки и бившия служебен министър на икономиката Асен Василев.

"Искахме дебат. Не приемаме покана да бъдем приети от премиера. Не сме изпратени от никого. Никой не ни плаща, никой не ни координира. Нямаме комуникация с другите трима от представителите на властта, към които сме отправили покана. За нас беше важно да са заедно. Има въпроси без отговори. Властта трябва да ги даде в открит диспут. Когато я няма отсрещната страна, не можем да чуем контрааргументите им", настоя днес Цонева пред БНР.

По думите й въпреки многобройните заявки за готовност за диалог с протестиращите и "чуваемост" на всички гледни точки, изглежда, че властта затваря вратата пред критиците си.

"Искаме да се случи без кордони и заграждения. Нашите аргументи се манипулират от управляващите. Моите приятели са включвани в различни схеми и фалшиви внушения", категорична бе Антоанета Цонева.

Междувременно премиерът днес прие представители на контрапротестиращите от гражданска инициатива "За нов Обществен договор".

На закрита за медиите среща те трябва да му предоставят подписка с 260 000 души в подкрепа на кабинета му.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

137

експертиз контекстов

преди 10 години

Никакви преговори с престъпници и разни кръгли маси! Искат да ни извозят както през 1989 - та година! И този път не с Петър Младенов начело, а с Доана и Местана...

136

Spas

преди 10 години

ТОВА СА ЧЕТНИЦИ НА бОКО ВОЕВОДА И ГРУПИ ОТ ЧЕТИТЕ НА ЦВЪКО ВОЕВОДА И СИ-РМА БАНК ВОЕВОДА!! БЕЗЧИНСТВАТ ПО ШОПЛУКА ДО НАСИТА!! НЯМА ЛИ ПОЛИЦИЯ ТАМ ДА ГИ ПОРАЗКАРА??

135

Az

преди 10 години

Правилно! Айде всички мързеливци да се прибират в къщи, че Бойко свърши парите!

fallback