Премиерът Пламен Орешарски Снимка: архив, БТА

Готов съм на диалог с всички. За мен е важно да обсъдим важните въпроси с представители на неправителствени организации и на гражданското общество.

Това пише премиерът Пламен Орешарски в отговор на писмото, изпратено от Антоанета Цонева на електронната  поща на правителствената информационна служба, с което  режисьорът Стоян Радев, юристът проф. Георги Близнашки, икономистът Асен Василев и застъпникът за честен изборен процес Антоанета Цонева канят на публичен дебат председателя на БСП Сергей Станишев, председателя на ДПС Лютви Местан, Орешарски и вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев.

"Откакто поехме отговорността за управлението на страната, като свой личен ангажимент определих всеки втори петък да има отворени дискусии в сградата на Министерския съвет с представители на протестиращите и на гражданското общество като цяло. Създадохме и обществени съвети към всяко министерство, които се събират регулярно като платформа за обществена и експертна дискусия по важни в различните сектори въпроси", припомня премиерът. 

Той напомням също, че първата му покана към тях е била отправена още на 17 юни и е отказана с поставянето на условия. "Те отдавна бяха изпълнени, но така и не се срещнахме", пише Орешарски. 

Той ги кани отново в сградата на Министерския съвет, като предлага срещата да бъде в четвъртък, 1 август 2013 г., с начало 15.00 часа.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase