Продължава събирането на подписи в подкрепа на премиера пред НДК. Снимка: БТА

Контрапротестиращите се разделиха на две, след като днес Гражданската инициатива "За нов Обществен договор" ще връчи на на премиера Пламен Орешарски подписка в негова подкрепа, събрала парафите на 260 хиляди българи.

Маршът на подкрепата ще започне в 10:30 часа от градинката на "Кристал", ще продължи по бул. "Цар Освободител", за да стигне до правителствената сграда.

Още по темата

Организаторите предвиждат 28 кутии от 28-те области на България, с които да бъде внесена подписката. Те се похвалиха, че събраните подписи само за 20 дни са повече от 260 000.

Целта на инициативата им е да бъдат обсъдени възможностите за реализиране исканията на гражданите до края на годината и сформиране на съвместна работна група с експерти от Министерския съвет, Народното събрание, ресорните министерства и гражданската инициатива, която да подготви предстоящо провеждане на Кръгла маса.

Основен лозунг на инициативата ще е: "Орешарски, свърши си работата!".

Другите привърженици на Пламен Орешарски, които се събират всеки ден пред НДК, се разграничиха от тази инициатива - те имат друга подписка с 370 хиляди души в нея.

И те също като Гражданската инициатива "За нов Обществен договор" възнамеряват да внесат документа в Министерския съвет, но с копие до Народното събрание и президентството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase