Снимка: Facebook
fallback

С повече от 10 дни се бавят резултатите от обявената 10-дневна проверка за смъртта на 11-годишния Теодор, който почина на 7 май в училищния двор на 81 СОУ „Виктор Юго“ в столичния квартал „Младост“.

21 дни след трагичния случай от МЗ мълчат за резултатите от проверката, макар да твърдят, че тя продължава, съобщи бащата на починалото момче - Златко Желев.

На няколко пъти той е звънял в Министерството на здравеопазването за информация докъде е стигнала проверката, но оттам са отказали да предоставят по-конкретна информация по случая.

След идването на новия здравен министър проверката може да бъде потулена, изрази съмненията си бащата на Теди.

Oще по темата
Той съобщи, че все още няма категорични резултати и от аутопсията. Не е готово токсикологичното и хистологичното изследване, които трябва да установят конкретната причина за смъртта.

Продължава и разследването по образуваното досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост срещу неизвестен извършител. До момента са разпитани голяма част от свидетелите на случката в училището. Последно ще бъде разпитана лекарката, придружавала Теди в линейката до Окръжна болница – Ирена Тасева.

Линейката е била тотално необорудвана, като е липсвала животоспасяващата апаратура. Пред болницата на детето е бита инжекция в дясната ръка, но не е ясно каква, сподели бащата Златко Желев.

Дано нещата не бъдат потулени и новият здравен министър да продължи с проверката и да открие истината за болната ни здравна система, изрази надеждата си той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

коко

преди 10 години

До IkonomistГнусар *** - да не дава това лапе да е твое

18

Шматко до 15-тия

преди 10 години

Колега по форум живея от 1984 г в ФРГ . Неправя сравнение с латвия и другите руски возила а с линейките които се движат тук . В БГ най обикновени бусове се преработват за линейки ФАКТ В Германия и Франция се произвеждат ЛИНЕЙКИ те само се до оборудват мисля от две или три сертифицирани за целта фирми . Дори сирените са различни от тези който се движат у нас много по-силни са . И ЗАБЕЛЕЖИ РОДНИНИ НЕ СВАЛЯТ БОЛНИЯТ ДО ЛИНЕЙКАТА . ДРУГО НЕ КОМЕНТИРАМ ЧЕТЕТЕ КАКВО СЪМ ПИСАЛ екип е от 2 коли не от 1

17

70191

преди 10 години

Как е играло физическо? След като некадърни лекари са казали, че детенцето е абсолютно здраво и му няма нищо. Горките родители са ходили по болниците, но всички знаем какви некадърници работят там. И не били открили нищо, детето било здраво.ВЪпреки 'видимите' му проблеми. И нашите линейки са точно като катафалки - без апаратура, жизнено важни медикаменти и неща, които биха спасили живота на човек.Да не дава Господ да му се наложи на човек да викне линейка в България, че почти сигурно ще си отиде

fallback