Снимка: Facebook

Досъдебно производство за убийство по непредпразливост е образувано срещу неизвестен извършител във връзка със смъртта на 11-годишния Теодор Желев. Разследването по случая може да трае между 2 и 6 месеца, съобщи бащата на починалото дете Златко Желев.

По-рано през деня родителите на момчето са разпитвани близо 3 часа в Седмо РПУ, в което са разяснили нещата от тяхна гледна точка за трагичния инцидент по часове и минути.

Изцяло от заключенията от съдебна медицина зависи дали ще се търси виновник за трагичния случай. Ако такъв бъде потърсен, родителите ще могат да заведат граждански иск срещу него.

След разпита в Седмо РПУ родителите на Теди са посетили училището, където децата са направили кът в памет на своя съученик.

Още по темата
Двамата родители са се срещнали и с учителя по физическо, в чийто час петокласникът е колабирал. Преподавателят бе категоричен, че линейката е дошла без никакъв дефибрилатор, въпреки твърденията на медиците, че е била оборудвана, разказа Златко Желев.

Родителите са говорили и с други учители в 81 СОУ "Виктор Юго", които също са потвърдили, че линейката е пристигнала със закъснение. Въпреки това според тях при пристигането на медицинския екип детето е имало все още жизнени показатели, противно на твърденията на медиците, че Теди е бил в клинична смърт.

"Ще ги съдя до дупка. Няма да оставя нещата по никакъв начин така", категоричен бе пред Dnes.bg покрусеният родител. Погребението на 11-годишното момче ще бъде в петък.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase