Касирането на изборите вещае ниска избирателна активност. Снимка: Булфото
fallback

При евентуално касиране на изборите избирателната активност може да падне до критични нива, прогнозира директорът на Института за политически и правни изследвания проф. Георги Карасимеонов.

Според него хората в страната са отблъснати от силовия елит, а парламентът се намирал в изключително деликатна среда на минимум доверие и това налагало много усилия за спечелването му отново.

Карасимеонов анализира, че е възможно да възникнат противоречия вътре в партията ГЕРБ, а особен интерес ще предизвика поведението на лидера й Бойко Борисов в нетипичната за него ситуация – като опозиция.
 
Директорът на Института за социални ценности и структури "Иван Хаджийски" проф. Петър-Емил Митев посочи от своя страна, че ако има нови избори, резултатите от тях ще са непредвидими.

Той коментира резултатите от вота на 12 май като "край на партийното единовластие на ГЕРБ, стабилизация на левицата, политическа катастрофа на десницата, създаването на физически резерв от партии, които са на прага на влизането си в парламента".

"Никога повече няма да има министър, който да размахва СРС от парламентарната трибуна, и премиер, който не знае нито един европейски език", заяви политологът.

Според директора на Института за международни и регионални изследвания доц. Огнян Минчев към този етап няма категоричен отговор кратковременно ли ще бъде едно управление в състава на сегашното Народно събрание.

По думите му несигурността идва от това, че всички участници играят "вабанк" - или всичко, или нищо. Ключът към създаването и функционирането на правителство се съдържа в партията "Атака", добави Минчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

101

българин

преди 11 години

На бас,на домашна кокошка и 2 литра вино,че не е така!

100

Фалш!

преди 11 години

Нищо не може да се гадае на база изборните резултати, защото са фалшифицирани отвсякъде! Политическата класа няма срам и прави всичко, за да продължи да граби. Изхода е само кървава революция. По демократичен път няма да стане- те тази игра я умеят до съвършенство. Едно е сигурно: ако продължаваме така, България няма да я има до петдесетина години...

99

Анонимен

преди 11 години

До Рагаци Амигоатаковпудели дал БОГ в излишък щом го вкараха в ;сената;

fallback