Снимка: архив, Булфото

От Главното мюфтийство отново алармираха за фалшиво писмо, изпратено до имами в страната. Този път в ментето призивът е да се гласува не за партията на Касим Дал, а за ГЕРБ.

„Разбрах, че не всеки иска да гласува за Касим Дал и неговата партия, затова ви приканвам да гласувате за политическа партия ГЕРБ, а не за ДПС“, се казва в писмото, написано и подпечатано уж от главния мюфтия.

„На предишните избори правителството беше съставено, когато мандатоносител беше ДПС. Реално трябваше г-н Доган да е министър-председател, но той отстъпи на комунистите и така Сергей Станишев стана  министър-председател. Защо никой не попита“, се казва в писмото.

„Бойко Борисов е зад нас и ви моля да се помолите за него, за да оздравее и да стане, за да могат с Касим Дал да сформират бъдещия кабинет“, се посочва още във фалшивото писмо.

Още по темата
От Главното мюфтийство отново подчертават, че такова писмо не е писано в администрацията им.

Оттам допълват, че от началото на 2013 г. мюфтийството не използва бланката, на която е написано писмото, положеният печат и подпис също са преправени. Писмото е фотокопирно, а Главното мюфтийство не издава документи без мокър печат, подчертават още оттам.

От мюфтийството посочват, че Мюсюлманското изповедание е религиозна институция, която не се занимава с каквато и да била политическа дейност, още повече не би си позволила да съветва обществото относно техните политически предпочитания. 

Главното мюфтийство призовава имамите, които са получили подобно писмо да уведомят местните поделения на МВР и прокуратурата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase