Снимка: архив, Булфото
fallback

В деня на националния празник 3 март в България ще се проведат редица шествия и протести. Националният протест срещу монополите е планиран в различни градове на страната за поредна неделя.

Призивът е на националния празник да се излезе мирно с цветя, които да бъдат оставени пред  паметниците на героите.

В София шествието започва от 11.00 часа, когато ще тръгнат два лъча - единият от Орлов мост, а другият от сградата на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. Протестиращите срещу монополите и високите сметки ще настояват парламентът да продължи да работи и да приеме промени в Изборния кодекс.

Митинг-шествие, организиран от ПП ВМРО БНД по случай 135-ата годишнина от Освобождението на България, ще тръгне в 10 часа от пилоните на Национален дворец на културата и ще стигне до пл. „Независимост”, където ще се проведе митинг до 13.00 часа, извън охраняемите зони на институциите.

В 14.30 часа "Атака" ще проведе традиционното си шествие, което ще започне от пилоните на НДК и ще стигне до храм-паметник "Св. Александър Невски".

Шествия ще се проведат и във Варна, Пловдив, Русе, Благоевград - в десетки градове в страната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

165

Софиянец

преди 11 години

Едно ми е странно - за какво са тия протести като вече няма правителство? Кой ще ви чуе като няма правителство? Правете си протестите когато дойде временното поне.

164

123

преди 11 години

Prost narod slaba darzava , tova e istinata

163

Протестиращ

преди 11 години

Протестирам срещу протестиращите.Протестирам срещу целия този цирк.

fallback