Ангел Семерджиев. Снимка: Булфото
fallback

Председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев е възразил с писмо срещу решението на Сметната палата, че има несъответсвие в декларацията му за промяна на имотното състояние.

Вчера палатата обяви, че Семерджиев не е декларирал покупка и продажба на апартамент с  площ 168 кв.м и паркомясто с площ 17 кв.м в Несебър, както и задължение към банка в размер на 90000 евро, обезпечено с ипотека върху посочения имот.

Oще по темата

Шефът на ДКЕВР е категоричен, че няма несъответствия.  Имотът в Несебър, който според Сметната палата не е деклариран, е купен и продаден през 2011 г. и затова в декларацията за 2012 г. съм заявил, че имотното ми състояние е без промяна, посочи Семерджиев.

Всички плащания, които съм направил, са от заплатата ми и от банковата ми сметка, всичко може да се провери, каза той.

Семерджиев купил имота с банков кредит през 2011 г. и го продал през същата година, като наказателните лихви за предсрочното погасяване на кредита са били поети от новия купувач, обясни самият той. По думите му всичко е прозрачно и няма допуснато нарушение на закона от негова страна.

Вчера бургаския прокурор и говорител на районната прокуратура в морския град Мария Маркова също обяви, че Сметната палата е допуснала грешка при разглеждането на декларацията й.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

kan4o

преди 11 години

То държава няма,а ние имаме държавна комисия за енергийно и ............................................. с председател алкохолик.

40

anonimen

преди 11 години

na besiloto gazoserec

39

???

преди 11 години

НЯКОЙ ЗАЩО НЕ ЗАСТРЕЛЯ ТОЗИ *** ???

fallback