Снимка: архив Агенция "Митници"

Сметната палата е допуснала грешка при разглеждането на декларацията на бургаския прокурор и говорител на районната прокуратура в морския град Мария Маркова, смята самата Маркова.

Днес Сметната палата разпространи списъка на висшите държавни служители, в чиито декларации има несъответствия. След тях беше и Маркова, която по данни на палатата не е декларирала вземания от юридическо лице в размер на 365 000 лв.

Още по темата

„Горепосочената сума е придобита от мен в резултат на договор за банков кредит през 2011 година“, обяснява Маркова в декларация, поместена на сайта на Бургаската районна прокуратура.

Срокът за деклариране на който е бил 20.04.2012 година. Видно от попълнената от мен декларация, същият е редовно деклариран като такъв. Що се отнася до прехвърлителната сделка, която съм извършила със сумата, а именно договор за заем с дружеството, същата действително е извършена през 2011 година, в следствие на което в моя полза има възникнало вземане в размер на сумата от 365 000 лева, но цитираната сума към момента не е постъпила в патримониума ми, обяснява още прокурорът.

Тя допълва, че при деклариране на сумата е щяло да се получи двойно взимане – веднъж от банката като кредит, веднъж от юридическо лице.

През 2013 година получените вземания ще бъдат декларирани съгласно закона, завършва Мария Маркова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase