Момент от церемонията по заклеванетона новите членове на Конституционния съд. Снимка: БТА
fallback

Председателят на Конституционния съд Евгени Танчев ръководи заседанието, на което новите членове положиха клетва, а той е с изтекъл мандат. Това заяви бившият конституционен съдия Димитър Гочев бе гост в предаването „Всяка неделя” по Нова телевизия.

Това навежда на неприятни последици, смята Гочев. "Другите трима съдии, на които сега изтече мандатът, ги нямаше там”, подчерта той

По думите му „възторжената храброст на Плевнелиев е малко театрална". „Президентът не е адресат на клетвата. Ако той отсъства, клетва пак може да бъде положена. Той присъства само за да свидетелства, че това се е случило”, обясни конституционалистът.

В следващото си изявление обаче той допуска противоречие със собствените си думи. „С напускането си Плевнелиев прави невъзможно изпълнението на едно конституционно действие и тогава може да има неприятни правни последици. Той нарушава Конституцията. Може да доведе до импийчмънт”, коментира Димитър Гочев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

122

ЕКСКУРЗОВОД

преди 11 години

До 666! СУПЕР...МОЖЕ И В АЛЯСКА - ПО ИЗБОР !!!!!!!!!!

121

МАЙ НЕ

преди 11 години

ИМА ЛИ НЕЩО КОЕТО ГЕРБ ДА ЗНАЯТ?

120

Българин

преди 11 години

Абе допикало му се е на човека ! А може и по голяма работа да му се е до ходило!Все пак в държавата ни протакането на всичко - разследвания, процеси, присъди и изобщо всички действия на държавата спрямо хората е узаконено със законите. ТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРОМЕНЯТ И ВСИЧКО ДА СТАНЕ ЯСНО И КОНКРЕТНО. А не да питат съдиите да обясняват какво да е дадено действие или решение. ТЪПО !!!

fallback