Владимира Янева. Снимка: БТА
fallback

Новият председател на Софийския градски съд (СГС) Владимира Янева си е направила отвод от делото "Софийски имоти".

Това е станало на закрито заседание, проведено още на 21 юли – първият работен ден за съдия Янева след продължителен болничен.

Сега делото ще трябва отново да бъде разпределено на друг съдия, съобщава "Правен свят".

Малко след като Висшият съдебен съвет (ВСС) я избра за председател на СГС, в медиите се появиха публикации както за съмнения за конфликт на интереси по делото "Софийски имоти", чийто докладчик бе Янева, така и за неговото забавяне.

Въпросното дело (събрано в 11 тома и с призовани 8 свидетели и три вещи лица) е било разпределено на съдия Янева на 22 юли миналата година, а пет месеца по-късно – на 20 декември, тя го връща на прокуратурата за отстраняване на процесуални нарушения.

Няколко години преди да получи делото, Владимира Янева е сключила сделка с общинското дружество като пълномощник на баща си за покупка на два магазина в столицата.

Въпреки това тя не си е направила отвод по процеса.

Oще по темата

Заради избора на Янева за шеф на СГС в съдебната система се създаде огромно напрежение. Съдии подадоха оставки, членове на съвета – също.

Подкомисията за конфликт на интереси на ВСС привика Янева, но тя се разболя.

Преди това бе изпратила писмо до съвета, в което признава всички факти около развитието на делото и сделката. Помоли и за отсрочка, за да изчисти неяснотите по делото за "Софийски имоти".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

97

emigrant

преди 12 години

robiiiiii ....ne politici,ne mutri sa vinovni za uzasa nare4en balgaria ...a vie robi balgari zavistlivi,podli,.....mizerni.....i taka vi se pada

96

соло флейта

преди 12 години

Това не е ли флейтистката от дамския духов квартет на оня, министъра от село Шума!?

95

9567

преди 12 години

Късно е чадо мандалото лопна-тя квото я я-*** я търси

fallback