Изслушването на председателя на Софийския градски съд (СГС) Владимира Янева пред комисията по конфликт на интереси към ВСС бе отложено, тъй като тя е в болница.

Янева е изпратила писмо до Висшия съдебен съвет, в което съобщава, че миналия петък е постъпила на лечение в Александровска болница.

От комисията не обясниха какво е заболяването на Янева, но от думите на председателя й Стефан Петров стана ясно, че то не е добро.

Владимира Янева трябваше да се срещне с членовете на специализираната комисия днес, във връзка с работата й по едно от делата за злоупотреби в "Софийски имоти".

До изслушването й се стигна, след като стана ясно, че тя е била разпределена за съдия-докладчик по делото и не си е направила отвод, въпреки че няколко години по-рано е купила като пълномощник на баща си два имота от общинското дружество.

Комисията трябваше да я изслуша, за да установи дали в случая е налице конфликт на интереси.

Владимира Янева трябваше да изпрати в специализираната комисия към ВСС и документи, свързани с делото, но към момента такива не са постъпили.

Още по темата

Същевременно проверка на Инспектората към ВСС по хода на въпросното дело показа, че Янева е допуснала четири нарушения на сроковете на движение на делото.

Към днешна дата процесът все още не е насрочен.

Преди две седмици пред журналисти Янева обясни, че не си е направила отвод по "Софийски имоти", защото е преценила вътрешно убеждение, че няма конфликт на интереси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase