Симеон Дянков в Карнобат. Снимка: БТА

Увеличението на пенсиите и минималната работна заплата няма да стане автоматично от първи юли, заяви в Карнобат Симеон Дянков, с което за пореден път опроверга социалния министър Тотю Младенов.

Все още нямало решение кога ще стартират предвижданите промени.


„Още не сме решили. Това са просто слухове, които се подават, за да върви темата. Аз нямам мнение, аз гледам цифри и като видим цифрите, и какво излиза, тогава си казваме. Като се вдигне първоначалното ниво на заплащане, оттам стъпаловидно се вдигат и другите – кога обаче ще стане увеличаването на минималната работна заплата, това все още не е решено, подчертавам го”, заяви Дянков.

Още по темата

„Понеже излиза темата, включително и от Тотю Младенов, че едва ли не от 1 юли това ще стане автоматично, няма да стане автоматично, ще говорим с работодателите и синдикатите, докато е явно, че това ще е полезно за всички”, категоричен бе финансовият министър. 

По повод идеите на Георги Първанов за увеличение на всички пенсии Финансист №1 изрази задоволството си, че не президентът определя икономическата политика на България.

„Добре, че икономическата политика на България не се определя от президента, иначе досега да бяхме фалирали като Гърция", коментира Дянков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase