Снимка: Архив Булфото
fallback

„Иван Славков – Батето”, това име от следващата година ще носи площадът в пловдивското село Брестник. Идеята идва от кмета на населеното място Георги Козов, който разказва, че в селото на купона и виното Батето редовно е купонясвал с приятели и колеги.

Бившият шеф на Българския олимпийски комитет (БОК)и на БФС е оставил трайна следа в спомените на хората от района.
„Батето и приятели правиха банкети в местната кръчма, известна като „Позитано” 20, ядяха и пиеха по три дни”, спомня си кметът на Брестник. На маса се събирали по над 100 човека.

Музикантите от заведението също си спомнят Батето с добро: „Неговите бакшиши бяха най-големите, които сме получавали някога, беше щедър човек”, разказва шефът на оркестъра.

По време на празниците, Батето е пиел ракия, а после е минавал на вино от Брестник. Селото, известно и като столицата на мавруда, е привличало неведнъж покойния шеф на БОК и БФС.

Oще по темата
„Желанието му беше празниците Трифон Зарезан и Свети Валентин да се слеят, а от лозовите масиви освен грозде, да растат и кебапчета”, спомня си още кметът на селото.

За да увековечат Батето, местните управници ще кръстят площада в Брестник  на негово име. 

Баралеф с лика на Иван Славков-Батето ще бъде поставен над чешмата в селото. Срещу кметството пък ще бъдат нарисувани петте олимпийски кръга.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

100

анонимен1912

преди 13 години

Поетите, театралните артисти също не произвеждат нищо. Трябва ли да закриемтеатрите? А ония, които се наричат художници а само цапат с бои, с какво са по-полезни от ония които драскат сграфито по стените? Даже пишещите по стени са по-разбираеми, значи и по-полезниСпортът и футболът са много полезни неща, най-малкото, защото избиват напрежения и имитират войни по друг начин.Начо Културата, Бог да го прости, пиеше повече от Батето. Нещо да кажете

99

26766

преди 13 години

АМИ ЩО НЕ МУ НАПРАВЯТ И ПАМЕТНИК НА ТОЯ СПИРТНИК , ИВАН СЛАВКОВ - КАКАТА , ДА СЛОЖАТ ТАМ ЕДНО КАЧЕ С ДЖИБРИ , *** !

98

Пешо

преди 13 години

Много точно. По - добре не мога да го кажа.

fallback