Мустафа Алиш Хаджи. Снимка: Булфото
fallback

Мустафа Алиш Хаджи бе преизбран за главен мюфтия в България на днешната извънредна национална мюсюлманска конференция, която се провежда в София.

Oще по темата
Хаджи бе преизбран единодушно с гласовете на всички 988 делегати.

"Днешната мюсюлманската конференция е легитимна и се провежда по искане на над 213 000 мюсюлмани от страната, които стоят с  подписите си зад нея", категоричен бе той.

По думите му регистрацията на конференцията в съда има оповестителен характер - т.е. цели да оповести на трети лица това, което присъстващите са решили на форума.

Относно легитимността на Недим Генджев като председател на Висшия мюсюлмански съвет, Хаджи заяви, че няма мюсюлмани в България, които да го подкрепят, нито има съд, който да може да решава, че Генджев официално представлява мюсюлманите в страната.

По повод твърдението, че Генджев е сигнализирал прокуратурата, че провежданата в момента конференция е незаконна, Хаджи заяви "живеем в демократично общество и всеки има право да говори и сезира когото си иска".

Мустафа Хаджи отбеляза, че Недим Генджев е бил поканен официално на днешния форум, но той отказъл.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

231

Не е добре

преди 13 години

Човекът си личи, че има ментални проблеми.

230

USA

преди 13 години

bravo

229

Ванко

преди 13 години

242 ти па си една малка страхлива мишка излязла от дупката си във 1:30, какъв съд какви закони бе ***? Съд и закони имаше по времето на Тодор Живков, или ти все още живееш 20 години назад, или си някой пенсионер който не е наясно какво става, айди марш обратно в дупката и не се изказвай неподготвен

fallback