Снимка: БГНЕС
fallback

Месеци след като финансовият министър Симеон Дянков нарече учените от БАН „феодални старчета“, неговият колега Сергей Игнатов ги сравни с баби.

Образователният министър категорично отрече информацията, че на премиера Бойко Борисов е представен списък с апетитните имоти на академията, които можело да послужат като гарант за дългосрочни кредити от чужбина.

„Толкова бабешки звучат всичките тези слухове. Естествено е, че няма смисъл, естествено е, че правителството не е тръгнало да взема кредит. Естествено, че държавата не зависи от имотите на БАН, щото ако не са тези имоти, няма да вземем никакъв кредит, така излиза. Няма такъв списък.”, категоричен беше Игнатов.

„Мога само да се изсмея и да кажа, че тези, които разпространяват тези слухове, всъщност още не са доживели до времето на Априлския пленум през 56-та година”, каза още министърът.

Той допълни, че всяко изменение на имотното състояние на БАН се решава със санкция на парламента. Така е и по действащия закон.

„Никой в този Министерски съвет не си е и помислял, че БАН е агенция за недвижима собственост. След като се тиражират тези слухове, явно представителите на академията мислят преди всичко за тази собственост”, даде насоки Игнатов.

Oще по темата

Образователният министър се учуди, защо не се изплащат заплати на учените.

Още миналия петък по сметките на БАН били преведени 20 милиона лева, 3 от тях за фонд „работна заплата”.

„Защо постоянно се тиражират апокалиптични слухове”, попита Сергей Игнатов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Бореца

преди 13 години

Ами погледнете какви хора са в състава на този кабинет!Премиер-пожарникар и доктор на науките боже опази,просветен министър-боксьор знаете кои се занимават стоя спорт и какви са последиците от него,вътрешен министър-учител по физкултура,министър на културата-заклет пияница и скандалджия,министър на финансите-изгонен поради некадърност служител на МВФ,министър на храните-разпоредил внос на 20 годишно месо и т.н.!Така че мислете и пак мислете за догодина как ще гласувате!

34

От БАН

преди 13 години

Ееееей, хора!! Тази вечер, гледайки новинарска емисия по телевизията, повечето от нас - работещите в БАН, за първи път чухме, че БАН в момента разполага с три милиона и половина лева за заплати! Това каза Бойко Борисов. Тогава защо ни се казва, че до Нова година няма пари за заплати, а за след Нова година не се знае? ДА ЗНАЕТЕ, че ни манипулират! Не е ясно кой лъже - премиерът или "феодалните старци"? Не се чудете, че правим протестни митинги - ние наистина вече не получаваме заплати, а работим!

33

Грамотен

преди 13 години

До Анонимен (33). Напиши си името, авторе! Това, което пишеш е истина! Дано някоя от "пилешките глави" да проумее какво искаш да кажеш! Ама защо да си губят времето да четат това, като може да послушат още малко чалга или да прочетат в някой жълт вестник кое *** с коя силиконка е преспало?!

fallback