Снимка: Булфото
fallback

Кайма по утвърден стандарт "Стара планина" ще струва около 7-8 лв., а килограм кренвирши ще се продават за близо 10 лева, заяви шефът на Националната ветеринарно-медицинска служба (НВМС) д-р Йордан Войнов.

"Продуктите вече са на пазара, а инспекторите следят за използването на соя и консерванти в тях", каза той пред Дарик.

Oще по темата
15 юли 2010 14:50
74

Според Войнов не се очаква драстично поскъпване на месните продукти, произведени по стария стандарт - БДС.

"При кренвирши, които са 6-7, дори 8 лв., сега за тези, които ще са 10 лв., мисля, че не е драстична разликата. Виждаме сериозен интерес както от страна на потребителите, така и от страна на месопреработвателите, да работят по тези, утвърдени вече стандарти", коментира още той.

До момента 23 производители са регистрирани да произвеждат месни продукти по БДС. Регистрацията им струва 100 лева.

Инспектори от НВМС ще следят за използваните съставки. Глобата при първо нарушение е 5000 лева, а при повторна грешка се отнема лицензът за марката.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

349

www

преди 13 години

Човек, колко си прав... Но не бива да се учудваме. Ще ни трябват още десетки години за да станем нормална държава. И тамън да станем, *** и турците ще станат повече от българите и пак ще ни се размине :( Всички можещи да избягат от БГ, незабавно трябва да го направят.

348

дедоГошко

преди 13 години

ехх мааму стара какво ли нямама да измислят за да вдигнат цените и народа да си траекакво искат тея да въставаме ли,едно иго свуршва па друго иде

347

Анонимен

преди 13 години

Черен пипер, спешъл от Индия.

fallback